Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2019. március 15.

Idén is Vas megyében lesz a legerősebb tűzoltók nemzetközi versenye

Ismét Vas megyei helyszínen kerül megrendezésre a 2019. évi TFA HUNGARY az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóverseny június 28-29-én.

A TFA (Toughest Firefighter Alive) verseny hazai népszerűségét igazolja, hogy minden évben nagy érdeklődés követi az eseményt, melynek legutolsó helyszíne a Vas megyei Bük volt.

TFA 2018.

A tavalyi évben csaknem százhetvenen álltak rajthoz, a magyar versenyzők mellett román, német, szlovák, osztrák és lengyel tűzoltók is megmérették magukat. A nagy sikert aratott, immár hagyományokra visszatekintő verseny idén is a gyógyfürdőjéről híres Bükön kerül megrendezésre június 28-29-én.

Forrás: TFA Hungary

Az ország legerősebb tűzoltóját kutató nemzetközi viadalon két napon keresztül különböző tűzoltósporttal összefüggésben lévő feladatot, külön korcsoportokban, kiépített versenypályákon, védőruhában kell végrehajtania a versenyzőknek.

TFA 2018.

Az első napon az úgynevezett Firefighter Combat Challenge feladatokkal kell megküzdeniük azoknak akik rajthoz állnak. Ezeket a feladatokat légzőkészülékben, időkorlát figyelembevételével kell idén is teljesíteniük. A második napon hagyományos TFA feladatokkal találkozhatnak a nevezők, amelyek szintén embert próbáló képességeket követelnek majd.

TFA 2018.

A versenyt a tavalyihoz hasonlóan idén is több kísérőprogrammal, a kiállítók által delegált szakmai bemutatókkal, családi és gyermekprogramokkal, valamint ingyenes meglepetés koncertekkel tervezik majd a szervezők, ahol fúvószenekari és könnyűzenei koncertek is színesítik majd a repertoárt.

TFA 2018.

 

Képeink és vidóink a 2018. évi versenyen készültek.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.