Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság;112Press Frissítve: 2018. augusztus 30.

A TFA Hungary 2018. eredményei - a legerősebb tűzoltók küzdöttek

Mutatjuk az idén Bükön rendezett legerősebb tűzoltók verseny végeredményeit.

Az augusztus 24-25-én megtartott versenyt a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az „Őrizd a lángot” Alapítvány, a Tűzoltás-mentés Alapítvány és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület közösen rendezte meg Bük város melletti gyógyfürdőjéről híres Bükfördőn. A kétnapos megmérettetésre az ország minden részéről érkeztek tűzoltók, de a küzdelemben részt vettek szlovén, osztrák, lengyel, román, szlovák és német versenyzők is.

tfa_10

Ha sikerült végrehajtani a feladatot, már „csak” egy dolog maradt hátra: végérvényesen leállítani az időmérést. Volt, aki mosolygott, mások arca azonban már eltorzult a fáradtságtól, amikor a megváltást jelentő időmérőhöz értek.

tfa_8

Az első és a második versenynap izzasztó feladatait a legtöbb versenyző sikeresen leküzdötte és teljesítette, mindezzel tanúbizonyságot tettek arról, hogy milyen kitartás jellemzi a tűzoltókat legyen az hivatásos, önkéntes, vagy létesítményi.

tfa_7

A meleg, záporokkal tarkított két nap alatt a kollégák és a nézők buzdítása összes erőtartalékuk mozgósítására bírta a résztvevőket. A látványos versenyt sok Vas megyei és Bükfürdőn nyaraló vendég kísérte figyelemmel, hangosan buzdítva a hazai és külföldi legerősebb tűzoltókat.

tfa_4

A versenyt lezáró ünnepségen részt vett Dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, Gulyásné dr. Gyurka Timea tű. ezredes  BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalvezetője, Vietorisz Ágnes tű. ezredes, a BM OKF megbízott humánszolgálat-vezetője, Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Berecz György tű. ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke, Dr. Baán Mihály  alezredes, a Vas Megyei Védelmi Bizottság titkára, Vincze Tibor, az „Őrizd a Lángot” Alapítvány elnöke, Göncz Szabolcs tű. alezredes, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka.

tfa_6

A két nap tizenkét próbája alapján a harminc év alattiaknál férfi kategóriában Bereza Rafal Lengyelország versenyzője bizonyult a legjobbnak. A harminc és negyven év közöttiek versenyét Zdzieblo Marcin Lengyelország indulója nyerte, a negyven pluszosoknál pedig a Barta László, a III. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója futotta a legjobb időt. Női indulók között a harminc év alattiak versenyében első helyezést Pál Katalin a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság indulója nyerte el, míg harminc és negyven év közöttiek versenyében Dr. Kocsis Katalin Dorottya, a Kemendollári Önkéntes Tűzoltó Egyesület indulója bizonyult a legjobbnak. A magyar győztes címet a hivatásosok kategóriájában Handzsuj Mihály, a szolnoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltója nyerte el a verseny vándorkupájával együtt, önkéntes kategóriában pedig ifj Bodó László, a KÖTÉL egyesület versenyzője kapta, míg a legjobban teljesítő létesítményi tűzoltó címet Pauska Krisztián a FER Tűzoltóság Tiszaújváros tűzoltója nyerte el.

tfa_5

Berecz György tű ezredes záróbeszédében a tíz évvel ezelőtti indulásról beszélt, továbbá megköszönte a versenyzést azoknak is, akik díjak nélkül térhettek haza.

tfa_9

Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, igazgató elmondta, hogy a versenyzők nem csak hétköznapi hősök a hivatásukban, de a sport terén is. Megköszönte a szervezőknek és a támogatóknak a verseny sikeres lebonyolítását.

 
 

Férfiak I. korcsoport:

VI. helyezettje: ROZNER PIOTR Lengyelország
V. helyezettje: NARITA GEORGE Románia
IV. helyezettje: KOTARSZKI LUKASZ Lengyelország
III. helyezettje: PETER WOJATSCHEK Lengyelország
II. helyezettje: GRZELAK TOMASZ Lengyelország
I. helyezettje: BEREZA RAFAL Lengyelország

A II. korcsoport

VI. helyezettje: ZSIGÓ JÓZSEF Nagymagyar ÖTE
V. helyezettje: PAUSKA KRISZTIÁN FER Tűzoltóság Tiszaújváros
IV. helyezettje: ADRIAN FICIK TFA Team Szlovákia
III. helyezettje: DAN MARIAN CANTEA Románia
II. helyezettje: AVRAM MIHAI Románia
I. helyezettje: ZDZIEBLO MARCIN Lengyelország

A III. korcsoport

VI. helyezettje: VLASTIMIL TOMOVIC TFA Team Szlovákia
V. helyezettje: NAGY JÓZSEF tű. ftörm. Szolnoki HTP
IV. helyezettje: SZABÓ ZSOLT tű. őrgy. Pécsi HTP
III. helyezettje: KOLUMBÁN ANDRÁS tű. ftzls. Fővárosi KI
II. helyezettje: PEPÓ JÁNOS tű.zls. Békéscsabai HTP
I. helyezettje: BARTA LÁSZLÓ tű.zls. III. ker. HTP

Hölgyek I. korcsoport:

IV. helyezettje: FRANZISKA GERDES Németország
III. helyezettje: PARÓCZI NÓRA tű. hdgy. Szombathelyi HTP
II. helyezettje: ISTVÁNYI NÓRA tű.fhdgy Egri HTP
I. helyezettje: PÁL KATALIN tű.hdgy. Veszprém MKI

II. korcsoport
II. helyezettje: SUSANNE MEISSNER Németország
I. helyezettje: DR. KOCSIS KATALIN DOROTTYA Kemendollári ÖTE

tfa_1

A MAVIR által felajánlott ajándékutalványt a tűzoltóverseny összesített feladatait teljesítő legidősebb versenyző, A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába tartozó KRIZSÁN LAJOS tűzoltó törzszászlós kapta.

A Hungaricum Bizottság által felajánlott ajándékcsomagot a tűzoltóverseny összesített feladatait teljesítő legfiatalabb hölgy versenyzője, az Egri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományából ISTVÁNYI NÓRA tűzoltó főhadnagy kapta.

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. által felajánlott vásárlási utalványt a tűzoltóverseny összesített feladatait teljesítő legfiatalabb férfi versenyző, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsokság állományából KURUCZ CSABA tűzoltó őrmester kapta.

A Szombathelyi Erdészeti Zrt által felajánlott vásárlási utalványt a verseny során legjobban teljesítő önkéntes tűzoltó, IFJ. BODÓ LÁSZLÓ KÖTÉL Egyesület kapta.

Az EON által felajánlott élménycsomagot a verseny során legjobban teljesítő létesítményi tűzoltó, PAUSKA KRISZTIÁN FER Tűzoltóság Tiszaújváros nyerte.

A Firefighter Combat Challenge feladatainak teljesítésében a hölgyek között abszolút I. helyezést ért el és az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. által felajánlott ajándékutalványt, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság által felajánlott könyvet nyerte: PÁL KATALIN tűzoltó hadnagy, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából.

A Firefighter Combat Challenge feladatainak teljesítésében legjobban teljesítő férfiak:

III. helyezés KOTARSKI LUKASZ Lengyelország
II. helyezés GRZELAK TOMASZ Lengyelország
I. helyezés BEREZA RAFAL Lengyelország

A tűzoltóverseny összesített feladatait legjobban teljesítő női versenyző címet kapja: PÁL KATALIN tűzoltó hadnagy a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából.

A tűzoltóverseny összesített feladatait legjobban teljesítő férfi versenyző címet BEREZA RAFAL Lengyelországból vívta ki.

A legjobban teljesítő külföldi versenyző: BEREZA RAFAL Lengyelország

tfa_3

A versenyt legeredményesebben teljesítő magyar csapat Jász-Nagykun-Szolnok megye csapata, melynek tagjai

HANDZSUJ MIHÁLY tű.tzls Szolnoki HTP
PAPP JÁNOS tű. Szds. Mezőtúri HTP
VARJU ZSOLT tű.ftörm. Mezőtúri HTP

Az összesített feladatok teljesítésében legjobban szereplő magyar hivatásos tűzoltó, aki 2018-ban elnyerte a vándorkupát: HANDZSUJ MIHÁLY

Különdíjak:

A BM OKF Gazdasági Ellátó Központ igazgatója, Berecz György tűzoltó ezredes által felajánlott különdíjat, a második versenynapot legeredményesebben teljesítő magyar  versenyző PAUSKA KRISZTIÁN FER Tűzoltóság Tiszaújváros nyerte.

A legjobban szereplő magyar és külföldi IPA tagnak felajánlott különdíjat az IPA magyar szekció szombathelyi szervezetének elnöke, Ribes Attila adta át ADRIAN FICIK-nek (TFA Team Szlovákia)

A legjobban szerepelő magyar IPA tag versenyző KÓBOR ÁDÁM tű.őrm Soproni HTP

A Vas Megye Önkormányzatának Közgyűlése elnökének díszoklevelét, valamint az Ada Hungária Bútorgyár Kft. által felajánlott kanapét a legjobban szereplő Vas megyei versenyző, HORVÁTH ATTILA tű.zls. Szombathelyi HTP kapta.

A FIREG.HU Kft. által felajánlott különdíjat a legjobban szereplő Győr-Moson-Sopron megyei versenyző, KARSAI ZOLTÁN tű.törm. Mosonmagyaróvári HTP nyerte.

A B-SAFETY Kft. által felajánlott, a legpechesebb versenyzőnek járó ajándékot VÁCZI ISTVÁN tű.őrm. A Békés Megyei KI állományából kapta.

Fair Play díjként a B-SAFETY Kft. által felajánlott ajándékot, valamint vásárlási utalványt nyert SZALÓKY PÉTER tű.ftzls. a Debreceni HTP állományából.

Az első hat legeredményesebb Vas megyei versenyző a VASIVÍZ Zrt. által felajánlott, a Szombathelyi fedett uszodába érvényes belépőt, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság könyv ajándékát veheti át:
HORVÁTH ATTILA tű.zls. Szombathelyi HTP
KÁMÁN MILÁN LÁSZLÓ tű.őrm. Körmendi HTP
AVAR ISTVÁN tű.őrm. Sárvári HTP
KURUCZ CSABA tű.őrm. Szombathelyi HTP
ISZAK GÁBOR tű.zls. Sárvári HTP
BINDER TAMÁS Vaskeresztesi ÖTE

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy könyvválogatás ajándéktárgyban részesítette, valamint a Vas Megyei  Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója Szent Flórián emlékplakettet adományozott a verseny lebonyolításához nyújtott támogatásáért DR. NÉMETH SÁNDOR úrnak, Bük város polgármesterének.

 

TFA Hungary 2018. augusztus 24. I. galéria



TFA Hungary 2018. augusztus 24. II. galéria



TFA Hungary 2018. augusztus 25.



 

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.