Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2018. május 15.

TFA - Bükfürdőn mérkőznek meg a legerősebb tűzoltók

Több országból várják a tűzoltókat az idén Bükfürdőn megrendezésre kerülő Legerősebb Tűzoltók Versenyére. Augusztus végén a látványos verseny ingyenes koncertekkel és kiállítókkal is szórakoztatja majd a közönséget.

Az idei évben új helyszínen, a Vas megyei Bükfürdőn mérhetik össze tudásukat a tűzoltók augusztus 23–25. között az Észak-Amerikában és Európában egyaránt népszerű versenyen, a TFA (Toughest Firefighter Alive), azaz a Legerősebb Tűzoltók Versenyén.

TFA Hungary- Bük logo

Magyarországon első alkalommal 2005-ben rendezték meg a versenyt, Budapesten. Itthoni népszerűségét bizonyítja, hogy azóta nem volt olyan év, amikor elmaradt volna a viadal. A legutóbbi években a Békés megyei Orosháza adott otthont a rendezvénynek.

Az augusztus végére tervezett esemény helyszíne idén a gyógyfürdőjéről híres Vas megyei település, Bükfürdőn lesz. Az országban egyedülálló sportversenyen több nemzet tűzoltói emberfeletti képességeket követelő feladatokban mérik össze tudásukat, ezeken keresztül bemutatva, milyen kihívásokkal kell megküzdeniük mindennapi feladataik és munkájuk során. A tűzoltóknak külön korcsoportokban, kiépített versenypályán, védőruhában, előre meghatározott idő alatt kell a feladatokat teljesíteniük.

Az ingyenes családi programra kilátogatók során testközelből követhetik végig a verseny minden mozzanatát, közben pedig statikus kiállítóhelyeket tekinthetnek meg, a versenyszámokat követően pedig neves zenekarok koncertjén szórakozhatnak.

TFA-Bük_hivatalos_logo-2c-s

A tűzoltósport-verseny részét képezi a Savaria Történelmi Karnevál programjának is, ugyanis a Katasztrófavédelem Központi Zenekara a hagyománynak számító felvonuláson vállal majd szerepet.

A 2018. évi TFA Hungary – Bükfürdő nemzetközi tűzoltósport-bajnokság versenykiírását ide kattintva olvashatja. A versenyre történő jelentkezési lap az alábbi linkre kattintva érhető el.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.