Barion Pixel
Szerző: Vas MRFK / 112Press 2021. szeptember 04.

Rendőrautóval ütközött, majd 27 menekülttel árokba sodródott egy Iveco kisáruszállító az M86-oson

A balesetben egy gyermek is súlyosan megsérült. A magyar rendszámú kisáruszállító szerb vezetője nem állt meg a rendőri jelzésre, hanem menekülni kezdett. Végül az Iveco érintőlegesen ütközött egy Skoda rendőrautóval és árokba hajtott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján a rendőrök 2021. szeptember 3-án 23 óra körüli időben, az M86-os számú autóúton egy magyar forgalmi rendszámú tehergépkocsit akartak megállítani ellenőrzésre.

A szerb állampolgárságú gépkocsivezető haladása során a 81-es kilométerszelvényben, Szombathely közelében egy Skoda rendőrautónak ütközött érintőlegesen, majd járművével az út melletti vízelvezető árokba hajtott.

27 migránssal hajtott árokbas az Iveco, miután rendőrautóval ütközött

A balesetben két személy - köztük egy kislány -  súlyos, egy fő könnyű sérülést szenvedett. A sofőrön kívül a gépkocsiban huszonhét ember utazott, akik szír, szomáliai és afgán állampolgárnak mondták magukat. Az utasok a rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Érintőlegesen rendőrautóval ütközött az embercsempész kisáruszállítója Szombathely határában

A szerb állampolgárságú sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

27 illegális bevándorlót rejtett a rendőrautóval ütköző Iveco

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.