Barion Pixel
Szerző: Monori Járási Ügyészség 2019. május 02.

Többször kapták ittas vezetésen - letöltendő fogházbüntetést javasol az ügyészség

A bűnügy vádlottja, egy pilisi férfi 2019. január elején a személygépkocsijával úgy közlekedett Pilis utcáin, hogy előtte ivott. A rendőrök megállították, igazoltatták, majd előállították a Monori Rendőrkapitányságra, ahol az alkalmazott légalkohol mérő készülék adatai alapján nyomozás indult vele szemben ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt.

A férfi jogosítványát nem tudták elvenni, mert az ellene korábban ittas vezetések miatt indult eljárások következtében a vádlottnak nem volt vezetői engedélye.

A rendőri intézkedéstől és a büntetőeljárás megindulásától függetlenül a férfi a következő hetekben ismét többször vezetett ittasan. Négy esetben a rendőrök tetten érték, amikor a személygépkocsijával Monoron, Abonyban és Pilisen úgy közlekedett, hogy előtte alkoholt fogyasztott.

Alkoholszonda

A Monori Járási Ügyészség 5 rendbeli ittas állapotban elkövetett járművetés vétsége miatt emelt vádat a férfival szemben. Az ügyészség fogházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására és arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat végleges hatállyal tiltsa el a járművezetéstől.

A kép illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.