Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2018. február 01.

Jogerős ítéletek ittas járművezetésért

Január utolsó napján hat vádlott állt bíró elé a Szombathelyi Járásbíróságon ittas járművezetés miatt.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség 2018. január 31. napján 6 vádlottat állított a Szombathelyi Járásbíróság elé ittas járművezetés elkövetése miatt.

A járásbíróság az ügyészségi indítvánnyal egyező büntetéseket, általában pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabott ki a jogerős ítéletekben.

ittas4

A legkirívóbb esetek a következők voltak:
A járásbíróság 150.000 forint pénzbüntetéssel és 3 év 4 hónap járművezetéstől eltiltással sújtotta azt a vádlottat, aki súlyos fokban ittasan közlekedett személygépkocsival 2017. novemberében a délutáni csúcsforgalomban, Szombathelyen a Zanati úton.

ittas

A járásbíróság 1 év 8 hónap járművezetéstől eltiltást szabott ki azzal a fiatal vádlottal szemben, aki mindössze 5 hónapja szerzett jogosítványt, amikor 2017 novemberében éjjel enyhe fokban ittasan lámpaoszlopnak ütközött segédmotorjával Szombathelyen.

ittas3

A járásbíróság a többi négy esetben 120.000 forinttól 150.000 forintig terjedő pénzbüntetésre ítélte az enyhe fokban ittasan vezető, balesetet nem okozó vádlottakat, akiket a járművezetéstől is eltiltott.

A helyi ügyészségek az ismertetett ügyeken kívül is már számos esetben emeltek vádat ittas vezetés miatt az új év első hónapjában.

(Fotóink illusztrációk, de olyan balesetek helyszínein készültek, ahol ittas vezetők okoztak balesetet.)


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.