Szerző: Vas Megyei Főügyészség / Fotó: 112Press / Vas MRFK 2022. február 03.

1200 euró helyett 2 év 6 hónap letöltendőt kapott az ukrán embercsempész

Afgán és pakisztáni menekülteket szállított volna az osztrák határhoz az ukrán fiatalember a saját autójával, fejenként 240 euróért. Vas megyében elfogták, autóját elkobozták és 2 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott, pár nappal az elfogása után.

A Sárvári Járási Ügyészség sikeresen bíróság elé állította azt az ukrán férfit, akit a rendőrök a 88-as számú főúton, 2022. január 31-én értek tetten, miközben négy afgán és egy pakisztáni illegális határátlépőt szállított.

Olvasónk, TDM felvétele

A vád szerint az ukrán elkövető egy hirdetésre jelentkezett, és 1200 eurónak megfelelő összegért vállalta el öt személy magyar-osztrák határ közelébe szállítását.

Ukrán embercsempész bilincsben, a 88-as főúton

2022. január 31-én a hajnali órákban a vádlott a szerb-magyar határ közelében a tulajdonát képező személygépkocsiba felvett négy afgán és egy pakisztáni állampolgárt. A migránsok korábban a jogszabályi rendelkezések megsértésével lépték át a magyar határt.

Ukrán embercsempészt fogtak a 88-as főúton

A vádlott ezt követően a megbízója által meghatározott útvonalon szállította utasait a nyugati országrészbe. A vádlott által vezetett gépjárművet a 88-as számú főúton, Sárvár külterületén a járőrök ellenőrzés alá vonták, és őt a csempészett személyekkel együtt előállították.

Az autóban ülő öt férfi határra szállításáért 1200 eurót kapott volna az ukrán fiatalember

A Sárvári Járásbíróság – az ügyészi indítvánnyal egyezően – vagyoni haszonszerzés  végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek az őrizetben lévő vádlottat, akit 2 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt, és 5 évre kiutasított az ország területéről. A bíróság az embercsempészéshez használt gépkocsit elkobozta.

Ukrán embercsempészt fogtak a 88-as főúton

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védője felmentésért fellebbezést jelentettek be.
Ügyészi indítványra a járásbíróság elrendelte a vádlott letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye miatt.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.