Barion Pixel
Szerző: ORFK 2019. július 30.

686 jogsértés egy hét alatt - A TISPOL Bus and Truck akció eredménye

A magyar rendőrök az egyhetes akció során 2916 nehéz tehergépkocsit és 584 autóbuszt ellenőriztek. A rendőrség közölte az ellenőrzés eredményét.

A Tispol Truck & Bus európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési és pihenőidőt, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását vizsgálták. A rendőrök 2019. július 22. és július 28. között az ellenőrzött járművek esetében 686 alkalommal állapítottak meg jogsértést.

A kép illusztráció - Fotó: 112Press

Azonnali közlekedési korlátozást 2 nehéz tehergépkocsi esetében kellett elrendelni. Ebben a járműkategóriában vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 90 alkalommal, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 96 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 65 alkalommal kellett intézkedni. A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során hét esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 61 alkalommal a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a passzív biztonsági eszközt, illetve 127 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

A kép illusztráció - Fotó: 112Press

Az autóbuszok ellenőrzése során 24 jármű vezetője nem tartotta be a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó szabályt. A vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 10 esetben, jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban két alkalommal, az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt három esetben kellett intézkedniük a rendőröknek.

A kép illusztráció - Fotó: 112Press


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.