Szerző: ORFK / 112Press 2018. október 24.

3514 kamiont és buszt ellenőriztek a rendőrök - TISPOL Truck and Bus akció

Az egyhetes akció során 3014 nehéz tehergépkocsit, 500 autóbuszt ellenőriztek és 779 alkalommal állapítottak meg szabálysértést a rendőrök.

Fotó: ORFK

A Tispol Truck & Bus európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési és pihenőidőt, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását vizsgálták. A rendőrök 2018. október 15-e és október 21-e között az ellenőrzött járművek esetében 779 alkalommal állapítottak meg jogsértést.

A kép illusztráció - Fotó: 112Press

Azonnali közlekedési korlátozást 5 nehéz tehergépkocsi esetében kellett elrendelni. Ebben a járműkategóriában vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 95 alkalommal, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 148 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 78 alkalommal kellett intézkedni.

A kép illusztráció - Fotó: 112Press

A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során hat esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 62 alkalommal a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a passzív biztonsági eszközt, illetve 206 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

A kép illusztráció - Fotó: 112Press

Az autóbuszok ellenőrzése során 7 jármű vezetője nem tartotta be a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó szabályt.

A kép illusztráció - Fotó: 112Press

A vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 11 esetben, jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban két alkalommal, az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt három esetben kellett intézkedniük a rendőröknek.

A kép illusztráció - Fotó: 112Press

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.