Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. március 07.

Nyolc esetben intézkedtek a rendőrök a Tispol: Truck & Bus Vas megyei akciója során

Múlt héten tartották a Tispol akció kamionokra és buszokra kiélezett ellenőrzés sorozatát. Vas megyében nyolc szabálytalankodót fogtak a rendőrök, közöttük volt gyorshajtó és szabálytalanul előző sofőr is.

Az ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési és pihenőidőt, a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálták a rend őrei.

DSC_0071

Az akció kiterjedt az illegális migráció, az embercsempészés, a vagyon elleni bűncselekmények, valamint a kábítószerrel, lőfegyverrel kapcsolatos bűncselekmények felderítésére, megszakítására.

tispol 2018. március 006_0

A február 26. és március 4. között tartott akcióban a rendőrök az ellenőrzött hatvanhárom jármű esetében nyolc jogsértést állapítottak meg. Közülük hat esetben az előzési szabályokat szegték meg a sofőrök, egy esetben a jármű okmányaival kapcsolatos jogsértés merült fel és további egy alkalommal pedig a vezető túllépte az adott útszakaszra vonatkozó megengedett legnagyobb sebességet.

DSC_0066_1

Az egy hetes akciót az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának országos ellenőrzés-sorozatában szervezték meg, az országos eredményekről készült tájékoztató ide kattintva olvasható.

tispol 2018

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.