Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. augusztus 17.

Videó: TEK páncélozott bevetési jármű Szombathely utcáján

Tavalyi ígéret szerint több nagyváros is kap az 5 milliárdos eszköszbeszerzés keretében vásárolt, könnyűpáncélzattal ellátott Toyotákból. Ma Szombathelyen kaptuk lencsevégre az egyiket.

A szombathelyi Csónakázó tó mellett, a Bartók Béla körúton jött velünk szembe a vasi megyeszékhely utcáján merőben szokatlan látványt nyújtó TEK-es jármű. Tavalyi ígéret szerint 2020-ra több régió is kap ilyen járművet, mivel így nem a fővárosból kell indulnia a speciális járműnek, amelynek a tetejére szerelt létrarendszerrel emeleti ablakokon is könnyebben bejuthatnak az egység tagjai.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy Szombathely is kapott-e a beszerzett járművekből, vagy máshonnan érkezett "esethez".


A könnyűpáncélzattal felszerelt Toyota egyébként nyílt terepen fedezékként is szolgálhat.

Az alapjarat.hu összeállításában is szerepel az általunk levideózott Toyota. Ott ezt írják róla: "Kell valami, ami mindig beindul… Az 5 tonnás jármű különlegessége, hogy a tetejére szerelt létrarendszer segítségével akár 8 méter magas objektumok tetejére is feljuthatnak a kommandósok, ha szükséges. A járműhöz kétféle motor érhető el: egy 4,6 literes dízel és egy 5,2 literes benzines. Mindkét erőforrás turbófeltöltéses és V8-as, hogy legyen elegendő erő a páncélos jármű mozgatásához."

A TEK páncélozott Toyotája Szombathelyen, a Bartók Béla körúton

Sok szombathelyi sem tudja, de évek óta Szombathelyen is jelen van a TEK, így a helyi esetekhez nem Budapestről érkeznek a Terrorelhárítási Központ emberei.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.