Barion Pixel
Szerző: Ügyészség / ORFK 2019. február 26.

Korrupcióval vádolt rendőrökre csapott le a TEK és a Készenléti Rendőrség Győr-Moson-Sopronban

Az összehangolt akcióban 150-en vettek részt és 18 rendőrt vettek őrizetbe, akik a gyanú szerint az M1-es autópályán pénzért cserébe eltekintettek a büntetéstől.

Frissítés: Elhatárolódik a rendőrség a jogsértő munkatársaitól.

A korrupciós bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt eljárás alá vont rendőrök ügyével összefüggésben a rendőrség szükségesnek tartja közölni: a rendőrség továbbra is kiáll a testület értékei mellett. Elutasít minden jogsértő magatartást, és elhatárolódik az ilyen cselekményt elkövetőktől. Az állomány döntő többsége az esküjéhez híven, hazája iránt elkötelezetten, tisztességesen teljesíti feladatait.

A rendőrség vezetése a jövőben is mindent elkövet annak érdekében, hogy bűncselekményt elkövető személyek ne szolgáljanak a testületnél.    

Korábban írtuk:

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást.

A nyomozás eddigi adatai szerint a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőrök az M1 autópályán ellátott szolgálatuk alatt, a szabálysértőkkel szemben kezdeményezett intézkedéseik során készpénzért cserébe elálltak a további intézkedésektől.

Rendőrautó az M1 autópályán - a kép illusztráció

Az ügyészség a beszerzett bizonyítékokra tekintettel a mai napon összehangolt eljárási cselekményeket hajtott végre, melyek célja az elkövetők tettenérése, elfogása, őrizetbe vétele és további bizonyítékok beszerzése volt. A nyomozati cselekmények során a nyomozó ügyészség kutatásokat, gyanúsítotti kihallgatásokat foganatosít, amely eljárási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak.

Az akció végrehajtásában mintegy 150-en – a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség ügyészein túl, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség és a Terrorelhárítási Központ munkatársai – vettek részt

Az ügyben 18 személyt vett őrizetbe az ügyészség. A kutatások során több mint tízezer euró készpénz került elő.

Az ügyészség valamennyi elkövető esetében indítványozza a személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését, amelynek tárgyában a Győri Törvényszék Katonai Tanácsának nyomozási bírája dönt.

Az előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, azonban a büntetési tétel felső határa – figyelemmel a halmazati szabályokra – 12 év.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.