Barion Pixel
2017. április 25.

Videó: A fegyveres rabló rejtőzködési helyének körbevételétől a TEK-es akcióig

Videón mutatjuk meg, hogyan vette körbe a rendőrség a szombathelyi társasházat, amiben a nem sokkal korábbi fegyveres rablás elkövetőjét sejtették. A kora este megérkező TEK-es csapat néhány perc alatt kihozta a gyanúsítottat.

Ahogy arról a rablás után nem sokkal beszámoltunk a rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a rabló felkutatását, aki fegyvernek látszó tárgyat fogott rá a fiatal dohánybolti eladóra, majd a bevétellel elmenekült.

A kék dzsekis, arcát kapucnival takaró férfi a begyűjtött információk alapján a Paragvári utca egyik házába ment be. (Megjegyzés: több kritika is érte tegnapi beszámolónkat amiatt, amiért a házat "hírhedtnek" neveztük. Tegnapi állításunkat továbbra is jogosnak érezzük, mivel a nevezett háznál heti rendszerességűek a rendőri intézkedések, de említhetnénk azt is, hogy időnként a szolgáltatók, vagy éppen a mentőszolgálat emberei is rendőri segítséget kérnek, mindezek pedig  megalapozzák a "hírnevet". Ezzel nem mondtuk azt, hogy a ház összes lakójával baj van, viszont akad ott néhány lakó, akik gondoskodnak arról, hogy a rendőrök, bírók ne unatkozzanak.)

DSC_5450

Szintén több kérdést kaptunk amiatt, hogy miért kellett a TEK egy "mezei" rabló elfogásához. Nem idéznénk jogszabályokat, csak felhívjuk a figyelmet arra, hogy fegyveres rablóról van szó. Ilyenkor nem lehet arra hivatkozni, hogy "valószínűleg" csak játék-, vagy riasztófegyverrel rabolt az illető, vagy hogy a férfi a légynek sem tudna ártani, kedves és udvarias, mindig a legrosszabb esetre kell felkészülni. A TEK felszereltsége és felkészültsége gyors és hatékony beavatkozást tesz lehetővé, minimálisra csökkentve a járulékos sérüléseket, illetve annak a  lehetőségét, hogy a fegyveres kitör a gyűrűből és elmenekül. (A közelmúltban halálos áldozatot is követelt egy olyan beavatkozás, ahol ismerten fegyveres férfihez mentek ki a rendőrök, majd egyikőjük életét vesztette, amikor a férfi tüzet nyitott rájuk.)

DSC_5510

Aki Magyarországon fegyverrel rabol, annak vállalnia kell azt is, hogy az érte kiérkezők nem csupán kedves szóval hívják elő a búvóhelyéről.

Kérdést kaptunk arra vonatkozólag is, hogy ha a TEK által elfogott férfi felesége azt kiabálta, hogy nem az igazi tettest kapták el, akkor miért vitték el mégis a férfit? Nos, a hozzátartozó akár azt is kiabálhatta volna, hogy a férje éppen Nepálban tartózkodott a rablás idején, de mivel alapos adatgyűjtés után, konkrét emberért érkeztek a TEK emberei, akit meg is találtak, így bemondásra természetesen nem engedték el a férfit. Információnk szerint a rendőrség megtalálta a rablásnál használt dzsekit és cipőt is.

Fegyveres rablót fogott el a TEK Szombathelyen

Arra vonatkozóan nincs információnk, hogy éles fegyverrel történt-e a rablás? Az viszont biztos, hogy tetszőleges "fegyvernek látszó tárggyal" történő rablás komolyan megviseli azt, aki a fegyver csövével kénytelen szembe nézni. És nem elhanyagolható különbség, hogy míg a kirabolt éppen a munkáját végzi, addig a rabló kényelmesebb úton próbál pénzt szerezni. Az elmúlt időszakban többször előfordult, hogy a rablással szerzett pénzt kábítószerre költötték a rablók, akiknek a rácsok mögött sokszor az elvonási tünetekkel is meg kell küzdeniük.

 

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye:

A rendőrök hat órán belül elfogták a szombathelyi dohánybolt kirablásának feltételezett elkövetőjét.

2017. április 24-én 14 óra 47 perc körül kék kabátot és kapucnit viselő férfi bement Szombathelyen, a Paragvári utcában található Nemzeti Dohányboltba, ahol az eladót a nála lévő fegyverrel, vagy annak utánzatával megfenyegette, majd a bevétel átadására szólította fel. Az alkalmazott nem tanúsított ellenállást és a fenyegetés hatására átadta a férfinek a kassza tartalmát. Az elkövető az így megszerzett pénzzel gyalog menekült el a helyszínről.

DSC_5494

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a bejelentéstől számított hat órán belül elfogták a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 28 éves helyi lakost. A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták és - őrizetbe vétele mellett - az ügyben fegyveresen elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

 

Elfogta a TEK a szombathelyi fegyveres rablás gyanúsítottját




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.