Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. június 01.

Videó: A TEK készül behatolásra egy társasház ablakánál Szombathelyen - robbantással fenyegető férfihoz vonultak

Megmutatjuk, mi zajlott este a szombathelyi Szelestey László és Nádasdy utca kereszteződésében.

Az őrjöngést kiváltó okról és a bevetésről tegnap éjjel már beszámoltunk, most viszont videón is megmutatjuk, miért zárták le a rendőrök a vasútállomásról kivezető utcát.

Az akciót sokan nézték az utcáról, vagy a lakásokból, de a tervezett behatolás előtt a rendőrség kiürítette az utcaszakaszt, biztonságos távolba terelve a nézelődőket.

Többen is megkérdezték, hogy miért van szükség ekkora erőkre egy "részegen hülyeséget beszélő" emberhez? A lakás, vagy ház felrobbantásának kilátásba helyezése már túlmutat az ittas gajdoláson, főleg annak ismeretében, hogy az illető már előkészületeket tett és nagyobb mennyiségű gyógyszert vett be.

A speciálisan kiképzett egység adott esetben gyorsan, biztonságosan és hatékonyan tudja ártalmatlanítani a fenyegetőzőt a terve végrehajtása előtt, miközben az elkövető életét is igyekeznek megmenteni, ha ez lehetséges.

TEK bevetés Szombathelyen

A TEK tegnap éjszakai bevetése előtt is sokan készítették elő a terepet. Rendőrök, mentők, tűzoltók és a gáz-, valamint áramszolgáltató emberei is a helyszínen dolgoztak, valamint polgárőrök is segítettek a forgalom irányításában és a nézelődők biztonságos távolságban tartásában.

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.