Szerző: Vas MRFK / Videó: Terrorelhárítási Központ / 112Press 2018. augusztus 05.

A TEK ébresztette a csörötneki férfit - fegyvereket foglaltak le

Szombaton hajnalban érkezett a TEK a csörötneki férfi házához és fegyvereket foglaltak le.

A Körmendi Rendőrkapitányság és a Terrorelhárítási Központ (TEK) összehangolt akciója során a TEK műveleti egységei egy 49 éves férfit fogtak el csörötneki lakóházában 2018. augusztus 4-én, hajnalban.

 

A körmendi rendőrök házkutatást tartottak a lakásban és egy másik, a település külterületén lévő ingatlanban. Ennek során lőfegyvert, gázriasztó fegyvert, légpuskát, viperákat, több - nagyobb pengehosszúságú - kést, lőszereket, továbbá petárdákat találtak és foglaltak le a rendőrök.

A fegyvertartási engedéllyel nem rendelkező férfit lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozók kihallgatták, jelenleg szabadlábon védekezik.

Megjegyzésünk

A hasonló beszámolóknál rendszeresen felbukkannak azok a megjegyzések, miszerint "felesleges bohóckodás" a TEK-et küldeni ártalmatlan fegyvergyűjtőkre, vagy olyanokra, akik kedvtelésből tartanak engedély nélkül éles lőfegyvert. Az ő figyelmüket hívnánk fel áprilisi, tárgyalótermi tudósításunknkra, amiben beszámoltunk a bőnyi rendőrgyilkosság tárgyalásának kezdetéről. Ott is egy "ártalmatlan, idős fegyverbolondhoz" mentek ki a rendőrök házkutatást tartani, de eddig tisztázatlan körülmények között lövöldözés robbant ki, amiben egy rendőrtiszt életét vesztette és súlyosan megsérült az is, akinél a házkutatást tartották volna

A különleges egységek bevetése, a gyors és célirányos akció ilyen esetekben jelentősen csökkenti annak a kockázatát, hogy egy ilyen szituáció "elfajuljon", esetlegesen emberéletet is követelve. Az, hogy a TEK fog el valakit egyáltalán nem jelenti azt, hogy az illető terrorista, de az a tény, hogy az illetőnél engedély nélkül tartott éles lőfegyver található jelentős kockázatot jelent egy rendőri intézkedés során.
 

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.