2016. június 02.

Videók: lecsapott a TEK az embercsempészekre Szombathelynél

Egyszerre két helyszínen csapott le a rendőrség a TEK-kel az M86-os autóúton csütörtökre virradóra Szombathely és Vép közelében. Saját videónkon mutatjuk, hogy nézett ez ki a közlekedők szemszögéből.

 

Két, litván forgalmi rendszámú kisteherautót és annak utasait ellenőrizték a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai a Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársaival és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel közösen 2016. június 2-án éjjel.

Embercsempészekre csapott le a TEK az M86-on

Az M86-os számú autóút Szombathely és Vát közötti szakaszán tartóztatták fel az éppen a Szombathely felé tartó járműveket. Az igazoltatás során kiderült, hogy az egyik, ukrán állampolgár által vezetett kistehergépkocsiban huszonhét – öt pakisztáni és huszonkét afgán – külföldi utazott, akik a megalapozott gyanú szerint az őket szállító öt ukrán férfi segítségével Ausztria irányába akarták elhagyni az országot.

 

 

Az elfogott személyeket előállították a Szombathelyi Rendőrkapitányságra, kihallgatásuk jelenleg is folyamatban van. A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárás, az embercsempészekkel szemben pedig – őrizetbe vételük mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Embercsempészekre csapott le a TEK az M86-on

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.