Barion Pixel
Szerző: 112Press 2022. április 08.

Szarvastetem esett úttestre Szombathelyen - tengelyre tekeredhetett a vad

Egy szarvastehén zsigerek nélküli, rendkívül összeroncsolódott maradványa feküdt az úttesten csütörtökön reggel a szombathelyi Szent Flórián körúton, közel a víztoronyhoz. A vadat biztosan nem ott ütötték el.

Ütközésnél jellegzetes nyomok, vér és összetört gépjárműalkatrészek nélkül feküdt az úttesten egy szarvastehén teteme csütörtökön reggel a Szent Flórián körúton. A járművek kerülgették a vad maradványait.
 
Az olvasóink által küldött fényképek alapján biztosra vesszük, hogy a szarvast nem ott ütötték el. Azt is valószínűsítjük, hogy a súlyosan roncsolódott tetem nem egy orvvadász, vagy hústolvaj autójának platójáról esett le.
 
A szarvast biztosan nem itt ütötték el - Fotó: Mihálovics László / Olvasó
 
Sokkal valószínűbb, hogy a szarvast a városon kívül ütötte el egy nagyobb jármű, vagy a már elütött állaton hajtott át és a tetem felcsavarodott valamelyik tengelyre, majd kilométerek múlva esett az aszfaltra. (Sajnos hasonló, halálos kimenetelű baleset emberrel is történt Vas megyében korábban. Ott az áldozat egy kamion alá került, a sofőr pedig nem vette észre a balesetet és tovább hajtott.)
 
Az állat teste teljesen összetörött, zsigerei nem voltak - Fotó: Németh László / Olvasó
 
Megkerestük a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot, hátha van tudomásuk az eset körülményeiről, vagy arról, volt-e vadazonosító jel az állaton. Ilyen krotália olyan vadakra is rákerül, amelyek nem vadászat során, hanem pl. közlekedési balesetben pusztulnak el. Ha az állaton lenne ilyen jel, akkor az azt jelentené, hogy egy vadász veszítette el a tetemet. (Olvasóink ilyet nem láttak a vad maradványain.)
 
-Nincs információnk arról, hogy a megkeresésben szereplő helyszínen vadbaleset történt, így az esettel kapcsolatban rendőrségi eljárás sem indult -  áll a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság válaszában.
 
Egy kamionsofőr olvasónk jelzése alapján csütörtökön korán reggel egy friss vadbaleset nyomait látta a 86-os főúton, Balogunyom közelében, a Szombathely felé vezető oldalon. Az úttesten vér, húsdarabok és állati zsigerek feküdtek, de sem vadat, sem balesetet szenvedett járművet nem látott.
 
A fényképeket köszönjük olvasóinknak, Mihálovics Lászlónak és Németh Lászlónak!

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.