Barion Pixel
2018. június 05.

Peugeot és Nissan is szalagkorlátnak hajtott az M86-oson

Padkára hajtott, majd szalagkorlátnak ütközött egy Nissan kedden reggel az M86-as autóúton, a Szombathely felé vezető oldalon, a 88-as főút lehajtójának közelében. Az autót vezető hölgy kisebb karcolásokkal megúszta a balesetet. Úgy tudjuk, arra hivatkozott, hogy vad szaladt az autója elé-

Peugeot és Nissan is szalagkorlátnak hajtott az M86-oson

Alaposan összetört az a Nissan, ami kedd reggel szenvedett balesetet nem messze a sárvári lehajtótól az M86-os úton. Az autó Szombathely felé tartott a külső sávban, amikor az autót vezető hölgy elmondása szerint egy őz lépett a jármű elé, amit ki szeretett volna kerülni.
Peugeot és Nissan is szalagkorlátnak hajtott az M86-oson

Az autó eközben hajtott a kavicsos padkára, amin megcsúszott a jármű, és a szalagkorlátnak ütközött. Az alaposan összetört autóban szerencsére csak néhány apróbb karcolást szenvedett a sofőr.

Peugeot és Nissan is szalagkorlátnak hajtott az M86-oson
 
Hétfőn délután egy Peugeot szenvedett balesetet az M86-os autóúton, Vasegerszeg közelében. A szintén Szombathely felé tartó jármű padkára futott, az autót vezető hölgy pedig megpróbált visszatérni az úttestre, de valószínűleg ijedtében erősebb kormánymozdulattal tette ezt. A jármű meglódult a belső sáv felé, ahonnan egy újabb hirtelen kormánymozdulattal próbálta visszahozni a sofőr az autót, hogy elkerülje a szalagkorláttal ütközést.
 
2018.06.04. M86
 
A bal korlátot ugyan elkerülte, de az irányíthatatlan Peugeot így a jobboldali szalagkorlátnak ütközött, majd arról lepattanva a belső sávban állt meg.
 
A balesetnek volt szemtanúja, szerencsére a kamion nem a Peugeot után közvetlenül érkezett. Információnk szerint ennél a balesetnél senki nem hivatkozott vadra a baleset okaként.
 
2018.06.04. M86
 
Az M86-os autóúton már sok hasonló baleset történt. A legtöbb oka elalvás, vagy pár másodperces figyelmetlenség. Több alkalommal is beszéltünk olyan autóvezetőkkel, akik nem titkolták, mi történt a balesetet megelőző másodpercekben. Volt, aki emailt olvasott, volt, aki a kesztyűtartóban, vagy az anyósülés előtt keresett valamit és volt, aki hátrafordult izgága kutyájához. 
 
2018.06.04. M86
 
Amit nagyon fontos tudni: az autóúton szabályosan közlekedő autó másodpercenként 30,5 métert tesz meg, azaz kb. egy kilenc emeletes ház magasságának megfelelő távolságot. Az ülés előtt keresgélés legalább 3 másodpercre elvonja a sofőr figyelmét, ez alatt az autó 91,5 métert tesz meg. Amikor a sofőr visszanéz az útra, akkor még legalább egy másodpercre van szükség, hogy felfogja, ha vészhelyzetbe került és cselekedjen. Azaz mire a fékre lép az autó már megtett 122 métert. Ehhez jön még hozzá egy kb. 60 méteres fékút, így a keresgélés kezdetétől számítva 182 métert tesz meg a jármű, amíg meg tud állni.
 
Ez körülbelül egy 57 emeletes ház magassága...

Peugeot hajtott szalagkorlátnak az M86-oson Vasegerszegnél



 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.