2018. május 28.

Kormányrántás után ütközött szalagkorlátnak egy Daewoo az M86-oson

Egy balra ívelő kanyar után futott négy kerékkel padkára egy Daewoo személyautó. A sofőr hirtelen húzta meg a kormányt balra, hogy elkerülje az árokba csapódást. A kocsija irányíthatatlanná vált.

DSC_9845
 
Győr irányába tartott az M86-os autóúton egy Daewoo hétfőn reggel. Az autó a vépi és a sárvári lehajtó közötti szakaszon a sofőr figyelmetlensége miatt előbb áttért a felhajtósávba, majd annak vége után négy kerékkel a padkán haladt tovább.
 

DSC_9854

 
Az autót vezető fiatalember elmondta, hogy tisztában van azzal, hogy nem szabad megrántani a kormányt, de hirtelen eszmélt rá arra, hogy bajba került és azonnal megpróbálta visszakormányozni a járművet az aszfaltra. A Daewoo azonban sodródni kezdett, áttért a belső sávba, majd megpördülve a szalagkorlátnak ütközött, amitől a hátsó kerék is kitörött. A jármű végül a külső sávban állt meg.
 
DSC_9849
 
A sofőr nem keresett kifogást, elismerte a felelősségét a balesetért és azt mondta, hogy pár másodperces figyelmetlenség vezetett a sávelhagyáshoz. Nem volt fáradt, nem aludt el, hanem másra figyelt. Tisztában volt azzal is, hogy nagy szerencséje van, amiért másik jármű nem szaladt bele a megpördülő autójába a forgalmas autóúton, ahol 110 km/órás megengedett sebességgel lehet haladni.
 
DSC_9851
 
A sofőr hozzátette, hogy miután az autója megállt a külső sávban bekapcsolta az elakadásjelzőjét, de sem ez, sem az úttesten szétszóródott romok nem akadályoztak néhány sofőrt abban, hogy 100 kilométer/óra feletti sebességgel robogjanak el a roncs mellett.
 
DSC_9847
 
Sokadszorra kérjük a járművezetőket, hogy saját és a bajba jutottak, valamint a mentésben részt vevők érdekében fokozott óvatossággal hajtsanak el egy-egy baleseti helyszín mellett, közben pedig használják a vészvillogót, hogy a mögöttük érkezőknek is időben jelezzék, hogy valami gond van, lassítsanak.
DSC_9852
DSC_9850

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.