Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály Videó: Olvasó 2022. szeptember 14.

Jobbra kanyarodó sávból pirosnál balra kanyarodó Ford - olvasói dashcam felvétel

A "halvány piroson" átcsúszás mindennapi jelenség, olvasónk felvételén azonban kicsit továbbfejlesztette a mutatványt a szabálytalan sofőr.

A szombathelyi Pálya utcán tartott a Zanati út irányába olvasónk, amikor sárgára váltott előtte a jelzőlámpa. A sofőr nyugodt tempóban lassított és megállt, amikor jobbról elhaladt mellette a fedélzeti kamerás felvételen látható Ford.

Mivel hátsó kamerával nem készült felvétel, így csak feltételezni tudjuk, hogy a Ford vezetője bosszankodhatott, amiért a "mazsola" már lassít a sárga jelzésnél, ezért meg akarta mutatni, hogy ott bizony még át lehet csúszni. De az is lehet, hogy csak egy ráfutást akart elkerülni, esetleg megtévesztette a jobbra kanyarodást engedő kiegészítő jelzés.De a legvalószínűbb, hogy sietett és tudatosan hágta meg a KRESZ-t. (Éles szemű olvasóink azt is megnézhetik, működött-e az irányjelző?).

Bármi is legyen az ok, az biztos, hogy szabálytalan volt. És ez egyben figyelmeztető jelzés azoknak is, akik a visszaszámlálós lámpáknál már 3 másodpercnél elindulnak, mert a másik félnek addigra úgyis piros a lámpa. Ütközés után pedig jellemzően mindkét sofőrnek szépít egy kicsit a memóriája a történteken. "Sárgán csúsztam át" - mondja az egyik, "zöldnél indultam" - állítja a másik. (Megtörtént esemény alapján.)

Mi pedig ismét buzdítjuk járművezető olvasóinkat arra, hogy ha még nincs fedélzeti kamerájuk, akkor szerezzenek be egyet.

Olvasónknak köszönjük a felvételt!


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.