Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály Videó: Szemtanú dashcam felvétele 2022. augusztus 16.

Dashcam videó mutatta meg, hogy ki hibázott – Dacia ütközött Fiattal a 87-es főúton

Mindkét sofőr azt állította, hogy a másik tért át a sávjába, nyom pedig nem maradt az aszfalton. A helyzetet egy szemtanú mentette meg, pontosabban a fedélzeti kamerája, amely rögzítette az eseményeket, így már nem kérdéses, ki hibázott.

Szerencsés kimenetelű, személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt Táplánszentkereszt határában, a 87-es főúton. Egy Kám felé tartó Fiat és egy Szombathely felé haladó Dacia ütközött érintőlegesen.

Egyik sofőr sem ismerte el a felelősségét a balesetért és az aszfalton sem maradt értékelhető nyoma az ütközésnek, amiből kiderült volna, melyik fél járműve lógott át a másik sávjába.

A Dacia vezetője nem ismerte el a felelősségét

A patthelyzetet egy szemtanú oldotta fel, aki a Fiat mögött haladt és az autója szélvédőjén fedélzeti kamera rögzítette az eseményeket, így konkrétan az ütközést is.

Érintőlegesen ütközött a Fiattal egy Dacia Táplánszentkereszt közelében

Ebből a felvételből egyértelműen kiderül, hogy a Dacia tért át a jobbra ívelő kanyarban, így a balesetért ennek az autónak a sofőrjét terheli felelősség.

A Dacia lóott át a Fiat sávjába a fedélzeti kamera felvétele alapján - az idős sofőr először ezt kétségbe vonta

Mi már sokszor javasoltuk autóvezető olvasóinknak, hogy ha még nincs fedélzeti kamerájuk, akkor szerezzenek be egyet és ne várjanak ezzel karácsonyig, húsvétig, vagy kerek születésnapig. Ez az eset is megmutatta, hogy mennyit számíthat egy felvétel, ami valóban a történteket mutatja. Azt sem szabad azonban elfelejteni, hogy a kamerafelvétel a tulajdonosa ellen is szolgáltathat terhelő adatokat.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.