Barion Pixel
Szerző: Videó: Olvasó 2022. április 09.

Kanyarodósávban előzte meg a gyalogátkelőhelynél lassító autót a sietős sofőr (dashcam)

Nagyon gyakori szabálysértésről küldött olvasónk első-hátsó kamerás felvételt. A videó a gyalogosoknak is tanulságos lehet, miért kell folyamatosan figyelniük áthaladás közben.

A videó a szombathelyi Jókai utcában készült. A piros Dacia vezetője már a PTE Egészségtudományi Karának Szombathelyi Képzési Központja előtt is "meglepődhetett" azon, hogy a kamerás autó megáll a gyalogátkelőhely előtt. Tovább haladva, a következő gyalogátkelőhely előtt azonban már úgy döntött, nem "szüttyög" tovább a GPS alapján 50 km/órás sebességgel haladó, ám a gyalogosoknak rendre elsőbbséget megadó gépkocsi mögött.

Az olvasónk által beküldött videón látható szituáció sajnos nem ritka, biztosan lesznek olyanok is, akik nem is értik, mi ezzel a baj.

Mi az értetlenkedők helyett inkább a gyalogosokhoz szólnánk: a videó is jól szemlélteti, miért kell mindig fokozottan figyelniük arra a sávra, amibe éppen belépnek. A szabálytalan, figyelmetlen, vagy nemtörődöm sofőrnek semmilyen sérülése nem lesz egy gyalogosgázolásnál, a gyalogos viszont ritkán ússza meg könnyű sérülésekkel, hiába lett volna elsőbbsége.

Viszont ha a gyalogos is figyel és nem bízik vakon az elsőbbségében, akkor a legtöbb gázolás elkerülhető, hiszen így időben észlelheti az érkező járművet és nem lép be elé. Már sokszor  leírtuk, hogy mérgesen káromkodva szidni a szabálytalan sofőrt, vagy közeli, prostituáltnak nevezett hozzátartozóját sokkal "egészségesebb", mint a motorháztetőről lezuhanni az aszfaltra.

Az első és hátsó kamerás felvételt köszönjük olvasónknak!


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.