Szerző: 112Press 2020. augusztus 31.

Gyermekhalállal végződő baleset után került STOP-tábla a sorkifaludi kereszteződéshez

A tábla önmagában nem megoldás, sok járművezető ugyanúgy hajt be a kereszteződésbe, mint korábban, pedig jól látható útburkolati jeleket is felfestettek..

Több baleset is történt már a Sorkifaludhoz közeli kereszteződésben. Július végén egy gyermek halt meg ott, miután az édesanyja által szabályosan vezetett autóba belehajtott egy traktor. A balesetet okozó sofőr műszaki hibára hivatkozott, a vizsgálat folyamatban van.

Természetesen lehet véletlen egybeesés, hogy néhány héttel a halálos baleset után végre kikerült az Állj, elsőbbségadás kötelező! tábla, de valószínűbb, hogy a gyermek halála gyorsította meg a folyamatot.

Állj, elsőbbségadás kötelező! - megváltozott forgalmi rend Sorkifalud közelében

Sokan azonban nincsenek tisztában azzal, mikor és hol kell megállni, ha STOP-tábla van egy kereszteződésben. Videónkban erre is választ adunk, de itt is leírjuk, hogy a kötelező megállás helyét jelző útburkolati jel ELŐTT kell megállni. Ha ilyen nincs felfestve, akkor a tábla vonalában. Ezután lehet "becsorogni" a kereszteződésbe.

Új útburkolati jelek és STOP-tábla figyelmezteti a járművezetőket arra, hogy meg kell állniuk

A megállás nem 10 km/órás sebességre lassítást jelent és a sokak által hangoztatott "állóra fékezett kerekekkel" becsúszás sem jelent megállást csak azért, mert nem forognak a kerekek.

A "védett" útvonalon haladókat is figyelmezteti tábla a kereszteződésre

Kihasználtuk az új, útburkolati jelekkel előjelzett STOP-táblás kereszteződést és kíváncsiak voltunk arra, milyen arányban tartják be a sofőrök az Állj! jelzést. Ezt nem lőjük le előre és kérjük olvasóinkat, hogy magukban tippeljenek egy számra, húsz sofőrből vajon hány állt meg szabályosan?:A válasz a videónkban található, ahol többféle áthaladási technika is megtekinthető.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.