Szerző: 112Press 2020. július 25.

Frissítve: Az anya kezdte meg a kislánya újraélesztését – műszaki hibás traktor szakította le a Mazda hátulját

A traktor bőgő motorral, pattogva érkezett a kereszteződésbe, ahol ütközött a védett úton haladó Mazdával, eltüntetve az autó bal hátulját. Egy öt éves kislány utazott szabályosan bekötve az édesanyja mögött, őt az autó ülésével együtt tolta maga előtt a felboruló traktor.

A pénteken este történt, halálos kimenetelű balesetről már részletesen beszámoltunk. Éjfél után tudtunk beszélni a traktor vezetőjével, aki összetört, amikor megtudta, hogy a kislány elhunyt. De váltottunk néhány szót az édesanyával is az elmúlt időszak talán legmegrázóbb Vas megyei balesetével kapcsolatban.

Az anya kezdte meg a kislánya újraélesztését – műszaki hibás traktor szakította le a Mazda hátulját

Sorokpolány felől Meggyeskovácsi felé tartott egy Mazda terepjáró. Az édesanya vezetett, a háta mögött 5 éves kislánya ült, az anyósülés mögött pedig még kisebb gyermeke. Mindkét gyermek be volt kötve, gyermekülésben utaztak. A Mazda haladt a védett útvonalon.

gy7

A vasszécsenyi elágazónál a menetirány szerinti bal oldalról egy traktor hajtott bele a Mazda oldalába, kiszakítva az autó ülését, rajta a gyerekülésben ülő kislánnyal. A traktor ezután felborult, maga előtt tolva a kislányt.

Az anya kezdte meg a kislánya újraélesztését – műszaki hibás traktor szakította le a Mazda hátulját

A traktort vezető férfi elmondása alapján amikor kimászott a traktorból hallotta, hogy az édesanya kiabálva keres valakit. Utána látta meg a gyermeket.

-A kereszteződésben a traktor az elsőbbségadás tábla ellenére fékezés nélkül hajtott belénk. Ketten karcolás nélkül megúsztuk, de az én kicsi babám az autóüléssel együtt az ütközéstől kiszakadt az autóból – írta meg nekünk az édesanya, aki munkája során naponta szembesül emberi tragédiákkal. - Élettel összeegyeztethetetlen sérülést kapott. A roncsokat egyből leszedettem róla, kezdtem az újraélesztést. Sajnos azonnal, fájdalom nélkül repült el a kisangyalom a mennyországba.

Az anya kezdte meg a kislánya újraélesztését – műszaki hibás traktor szakította le a Mazda hátulját

Az újraélesztés ugyan sikeres volt, de az is hamar kiderült, hogy a kislány életének megmentésére nincs esély.

A traktor vezetőjétől megtudtuk, hogy ismerte a kereszteződést, nagyon sokszor megtette az utat ezen keresztül. Mindig kísérőjárművel szállították a bálákat, ezúttal elöl egy terepjáró, hátul egy traktor haladt.

Az anya kezdte meg a kislánya újraélesztését – műszaki hibás traktor szakította le a Mazda hátulját

-Több mint 1500 bálát hordtam itt. Minden fordulónál megy előttem egy Nissan Navara terepjáró, vezetőautóként, hogy a szemből érkezők észleljék, hogy nagy jármű érkezik. 150 méterrel a kereszteződés előtt elvettem a gázt, de a traktor nem reagált. A 18. sebességfokozatból kapcsoltam vissza az elektronikus váltót, közben letéptem a műanyag burkolatot, hátha valamilyen kábel rázódott szét – mondta el kérdésünkre a traktor vezetője. – Villogtatással jeleztem a vezetőautónak, hogy baj van. A kereszteződés előtt a hetedik sebességig tudtam visszaváltani. A Navara beállt a kereszteződésbe, hogy  megállítsa a forgalmat, de ekkor már nagyon közel voltam. Balra kormányoztam a traktort, hogy elmenjek mellette, de ekkor a vezetőautó nagy gázzal kihajtott a kereszteződésből.

-Ez azért történhetett, mert a munkatársam látta, hogy az érkező autó vezetője valószínűleg nem észlelte őt. Az ütközés után felborult a traktor, azon voltam, hogy ne csússzak ki az oldalablakon, majd kimásztam és rohantam megnézni, mi történt. Nagyon megijedtem, sokkot kaptam, nem tudtam mit csináljak nagyon gyorsan történt minden, szinte semmire nem emlékszem – mondta a férfi, akit nagyon megviselt a kislány halálhíre.

-Két választási lehetőségem volt. Vagy berántom a traktort a kukoricásba és felborulok, vagy bízva a megállított forgalomban átmegyek a kereszteződésen és visszaváltással megállítom a traktort. A baleset időpontjában kb. 30 km/órás sebességgel haladtam, hetedik sebességfokozatban. Nem tudom, hogyan tudom ezt feldolgozni. Nagyon sajnálom, én okoztam a balesetet, de műszaki hiba miatt.

Az anya kezdte meg a kislánya újraélesztését – műszaki hibás traktor szakította le a Mazda hátulját

A műszaki mentést felhőszakadás nehezítette. A traktor és az autó roncsát éjfél után szállították el a helyszínről, addig teljes útlezárás volt érvényben. A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

gy3

Traktor szakította ki a gyerekülést a Mazdából - újra kellett éleszteni az öt éves gyereket
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.