Szerző: 112Press 2020. augusztus 07.

Videó: A traktorbalesetben elhunyt ötéves Rozina búcsúztatása Szombathelyen

Az ország egyik legszebb sírkertjében, Szombathelyen alussza mától örök álmát Lóránth Rozina, aki július végén egy közlekedési baleset során vesztette életét.

A július 24.-i tragikus kimenetelű traktorbaleset rengeteg embert megérintett Vas megyében és Magyarországon. A szabályosan közlekedő autóból munkagép szakította ki az édesanyja mögött és kistestvére mellett gyermekülésben ülő, szabályosan bekötött kislányt. A balesetben nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedő anya a mentők kiérkezéséig fáradhatatlanul végezte  a felborult traktor előtt megtalált kislányának újraélesztését.
 
 
A kis Rozinával mentő robogott a szombathelyi kórházba. Németországban tartózkodó édesapja azonnal elindult Magyarországra, de még messze járt, amikor megkapta a szülők számára legfájdalmasabb hírt: Rozina elment. A kórházban a kislány édesanyja és nagymamája még el tudott  búcsúzni a gyermektől.
 
A traktorbalesetben elhunyt ötéves Rozina búcsúztatása Szombathelyen
 
Augusztus hetedikén sokan mentek el a kis Rozina búcsúztatására. Videónkban meghallgatható a ravatalozóban elhangzott búcsúbeszéd egy része, egy nem egészen öt éves kislány életútja.
 
t7

Biztosak vagyunk benne, hogy a legtöbb szülő számára megterhelő lesz a beszéd meghallgatása a természetet kedvelő, állandóan maszatos kezű, tücsköt-bogarat összeszedő kislányról, aki az erdei tündérek és koboldok létezésében is hitt anyukája meséje után. Azt már Misi "bácsi" mesélte el nekünk a könnyeivel küzdve, hogy Rozina rendszeresen használta a "kérem, szeretném, köszönöm" szavakat és minden alkalommal, amikor náluk volt ragyogó szemmel ölelte át a nagymama és az ő lábát, miközben mosolyogva mondta: "Szeretlek!"
 
A traktorbalesetben elhunyt ötéves Rozina búcsúztatása Szombathelyen

A gyászolók a család kérésének megfelelően egy szál virággal búcsúztak a kislánytól.

A traktorbalesetben elhunyt ötéves Rozina búcsúztatása Szombathelyen
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.