Szerző: 112Press 2020. augusztus 03.

Faragott sírjel emlékeztet az édesanyja mögül kiszakított kislányra Sorkifaludnál

A négyes kereszteződésben még a záporok sem tudták elmosni a másfél hete történt baleset nyomait. A búzatáblában alkatrészek, üvegtáblák hevernek, a járművezetőket pedig egy faragott sírjel emlékezteti a halálos karambolra.

Faragott sírjel emlékeztet az elhunyt kislányra Sorkifaludnál

Több ezren könnyezték meg,amikor július 24-én éjfél előtt kiderült, hogy a sorkifaludi balesetben életveszélyesen megsérült kislány elhunyt. Az ötéves Rozina a bal hátsó ülésen ült, gyermekülésben, szabályosan bekötve. A jobb hátsó ülésen testvére utazott, szintén szabályosan bekötve. A barátaiknál játszottak délután, vacsorázni indultak haza.
 
 
A hírhedt négyes kereszteződésben a védett úton haladó Mazda terepjáró oldalába eddig tisztázatlan körülmények között belehajtott egy traktor, ami kiszakította a kocsi oldalát, kitépte a bal hátsó ülést a gyermekkel együtt. A felboruló traktor maga előtt tolta az ülést.
 
A kékkel jelölt útvonalon érkezett a Mazda
 
A súlyosan sérült gyermekét megtaláló anya maga kezdte meg a  kislány újraélesztését. A baleset után végig eszméletlen gyermekről kiderült, hogy az életének megmentése nem lehetséges. Édesanyja elbúcsúzott tőle, mielőtt a szívmonitoron kiegyenesedett a vonal...
 
Faragott sírjel a traktorbaleset helyszínén
 
Az elmúlt években egyetlen halálos kimenetelű balesettel kapcsolatban sem kaptunk annyi kérdést,mint a sorkifaludi tragikus kimenetelű karambollal kapcsolatban. Meglett, sokat látott férfiemberek is törölgették a könnyeiket. És talán sokaknak jutott eszébe, hogy ez akár velük is megtörténhetett volna.
 
A kereszteződésben már sok baleset történt
 
Valamennyire szerencse a tragédiában, hogy a Mazda terepjárónak nem egy üléslapja volt hátul, így a kislány testvérét nem rántotta ki a traktor az autóból. Ő karcolás nélkül megúszta a balesetet. Sokáig úgy tudtuk, hogy az édesanya sem sérült meg, de kiderült, hogy a kislánya megmentése minden más fájdalmat elnyomott a szervezetében. Ő is töréses, nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Ismerőseinek külön kiemelte azt a fiatal párt, akik végig mellette voltak és a lány az újraélesztést is átvette volna, ha a mentők később érnek ki.
 
A traktor kitört hátsó ablaka a gabonatábla szélén
 
Sokan kérdezték, hogy mennyire belátható a kereszteződés? A két méter magas kukoricától szinte semennyire. Nappali képeinken ez jól kivehető.
 
lr4
 
A baleset körülményeit a rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja. A traktor vezetője műszaki hibára hivatkozott.
 

k6

k2

Traktor szakította ki a gyerekülést a Mazdából - újra kellett éleszteni az öt éves gyereket 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.