Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. február 27.

Sorompótörés Gyöngyösfalunál, tanulsággal - Mercedes kamion sodorta le a rudat

Kőszeg felől Szombathely felé tartott egy Mercedes kamion csütörtökön délután. Gyöngyösfalu határában pirosra váltott előtte a fénysorompó.

Sorompótörésről érkezett jelzés a rendőrségre a Gyöngyösfalu határában lévő vasúti átkelőből csütörtökön délután. Az első jelzés szerint ráadásul a sorompót letörő kamion elhajtott a helyszínről. A kamion rendszámát a Kőszeg - Szombathely között közlekedő személyvonatról is felírták.
 
DSC_0611a
 
A baleseti helyszínelő kiérkezésére azonban a Mercedes kamion visszaért a helyszínre és megállt a 87-es főút szélén, a sofőr pedig odasétált a rendőrökhöz.
 
DSC_0602a
 
A vasúttársaság munkatársai megkezdték a sorompórúd helyreállítását. A gyengített csavarokkal felszerelt sorompórúd nem tört el, így csak a csavarokat kellett cserélni, magát a rudat nem.
 
DSC_0616
 
A kamion vezetője a 112Press kérdésére elmondta, hogy  előtte váltott pirosra a fénysorompó. A sofőrnek gyorsan kellett eldöntenie, hogy áthalad a piroson, vagy megáll. A sofőr a megállás mellett döntött.
 
DSC_0619a
 
-Nem tudtam megállni a sorompó előtt, de a sínekre nem lógott rá a fülke, viszont közel volt hozzá. Sajnos a mögöttem érkező jármű rájárt a pótkocsira, így nem tudtam egyszerűen hátratolatni és az sem segített, hogy dudáltak, amikor megpróbáltam kitolatni a veszélyes zónából. Sajnos ekkor letört a sorompórúd - mondta a sofőr, aki hozzátette, hogy a feltorlódott járművek is türelmetlenek voltak, ezért elindult, majd az első adandó alkalommal visszafordult.
 
DSC_0625
 
-Természetesen vállalom a felelősséget. Utólag belegondolva jobban jártam volna, ha lendületből áthajtok a piroson, még a sorompó lezáródása előtt.
 
Balogunyomnál lengyel kamion tört sorompót, majd elhajtott a helyszínről
 
Csütörtökön egy másik sorompótörés is történt Vas megyében. Balogunyomnál, a 86-os főúton törte le a sorompórudat egy Körmend felé tartó kamion, amelynek vezetője ezután elhajtott a helyszínről.
 

A beszerzett adatok és rendszám alapján a rendőrök Nádasdnál megtalálták a lengyel rendszámú kamiont, amit ezután visszakísértek a helyszínre. A sofőr ellen eljárás indult. Úgy tudjuk, hogy a kamiont egy őrzött telepen kellett leállítani az ügyintézés idejére, nem folytathatta az útját.

Sorompótörés Gyöngyösfalunál, tanulsággal - Mercedes kamion sodorta le a rudat




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.