Barion Pixel
2018. szeptember 26.

Italbolti betörő és sorompótörő kamionos ellen emeltek vádat

Rovott múltú férfi tört be egy italbolt raktárába, majd miután összeszedte amit akart, felgyújtotta a tetthelyet, hogy eltüntesse a nyomokat, felfüggesztettet kaphat tettéért. Félsorompót tört le egy szabálytalan kamionos az Őrségben, pénzbüntetést kaphat.

Italbolti betörő

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség közveszélyokozás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a rovott múltú férfi ellen, aki betört egy italbolt raktárába, majd azért, hogy eltüntesse a bűncselekmény nyomait, felgyújtotta az épületet 2017. októberében, egy Celldömölk közeli településen.

A vádirat szerint egy októberi éjjelen az ittas vádlott betörte a raktár ablakát, bemászott az épületbe és onnan szerszámokat, 40 pár munkás kesztyűt valamint több liter alkoholt lopott el, összesen 55.000 forint értékben.

A bűncselekmény elkövetése után a vádlott papírt halmozott fel három helyen az egyik helyiségben, majd arra bálákba rendezett ruhákat pakolt és a papírt meggyújtotta. A vádlott megvárta, amíg a tűz már magától is égett, lekapcsolta a világítást, kimászott az épületből és hazament.

A tüzet csak az italbolt reggeli nyitásakor vették észre és azonnal értesítették a tűzoltókat, akik végül eloltották a lángokat. A tűzben 377.000 forint értékű berendezési tárgy semmisült meg. A tűzoltók beavatkozása nélkül a tűz kiterjedhetett volna az egész raktárra és közvetlenül veszélyeztette volna a közelében található épületet is.

A vádlott a lopott italokat elfogyasztotta, az ingóságokat pedig ismeretlen személynek értékesítette, ezért a sértettnek okozott kár nem térült meg.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, a próbaidő tartamára a vádlott pártfogó felügyeletének elrendelését, valamint a sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta.

 

Sorompótörés az Őrségben

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a közlekedés biztonsága elleni vétség miatt emelt vádat az ellen a kamionsofőr ellen, aki megállt a teherautóval az egyik őrségi vasúti átjáróban 2018. júliusában.

A vádirat szerint a vádlott egy pótkocsis kamionnal közlekedett a 7454. számú főúton Csörötnek irányába, amikor behajtott egy fény- és félsorompóval biztosított vasúti átjáróba, ahol megállt a teherautóval. A fénysorompó időközben pirosra váltott, a félsorompók pedig rácsukódtak a tehergépkocsira, majd letörtek. A vádlott elhagyta a járművel a baleset helyszínét.

A vádlott megszegte azt a közlekedési szabályt, ami szerint a vasúti átjárón folyamatosan – megállás nélkül – legalább 5 km/h átlagsebességgel szabad áthaladni. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.