Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. május 17.

Segítségért sikoltó nő miatt hívtak rendőrt – nem tett feljelentést az asszony

Szombaton este Szombathely belvárosában volt szem- és fültanúja több ember egy családi perpatvarnak. Egy nő rendőrt is hívott, amikor az asszony segítségért kiáltott.

Szombaton este a Savaria Filmszínház mellett sokan ültek a teraszon, amikor a zenén és a beszélgetések  morajlásán keresztül kiabálás  hallatszott a Kőszegi utca irányából.

-A mozi mellett beszélgettem, amikor hallottam, hogy egy férfi üvöltözik az egyik emeleti lakásban, akkor még nem foglalkoztam vele, de nem sokkal később jött egy külföldi rendszámú autó és a kapualjból előbukkanó nő terelt be ijedt gyerekeket a kocsiba. Tőlük búcsúzott, amikor egy 30-35 év körüli férfi kiordított az ablakon, hogy a nő menjen fel, vagy megöli -  mondta el olvasónk.

Családi perpatvarhoz érkeztek a rendőrök a szombathelyi Kőszegi utcába

-A kocsi sofőrje is ijedtnek tűnt. Amikor az autó elment a gyerekekkel, akkor a nő elindult vissza a kapu felé. Akkor már azt üvöltötte a férfi, hogy ha fel mer menni, akkor megöli. Fogalmam sem volt, mi a jó ilyenkor. Hagyni, hadd intézzék el egymás között, vagy rájuk hívni a rendőröket és ezzel beavatkozni a család életébe? Lehet, hogy csak a hangja nagy a férfinek, de mi van, ha komolyan gondolja?

-Pár másodperc múlva sikítozás és segítségkérő kiabálás hallatszott a lakásból. A dilemmát, hogy hívjunk-e rendőrt egy autója mellett álló nő oldotta fel, ő ugyanis tárcsázta a rendőröket. Ettől kicsit megkönnyebbültem, mert én nem szívesen tettem volna meg. A rendőrök pár perc alatt kint voltak.

Családi perpatvarhoz érkeztek a rendőrök a szombathelyi Kőszegi utcába

-Addigra az asszony újra kijött a ház elé. A haja csapzott volt, az arcát fogta. Valószínűleg kapott pár pofont. Öt rendőr ment vissza vele, ezután már nem hallatszott üvöltözés, a rendőrökkel szemben már nem lehetett akkora legény az, aki nem sokkal korábban a nőt tépte. Azt nem tudom, mi történt ezután. A gyerekeket is nagyon sajnálom, nagyon ijedtek voltak – zárta a beszélgetést férfi olvasónk, aki szerint az utcán álló nő helyesen cselekedett, amikor kihívta a rendőröket.

Kérdéseinkkel megkerestük a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahonnan az alábbi szűkszavú választ kaptuk:

- Családi konfliktusról érkezett bejelentés, de rendőri intézkedésre nem került sor – írta Cser Zsófia címzetes rendőr főhadnagy, megbízott sajtóreferens.

Ebből arra következtetünk, hogy a korábban segítségért kiabáló asszony nem tett feljelentést.

Olvasóinkat arra kérjük, írják meg, hogy hasonló szituációban melyik az a pont, amikor biztosan tárcsáznák a segélyhívót?

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.