Szerző: Szikszói Járási Ügyészség 2019. szeptember 30.

Testvérét verte, mert felébresztette a buszon, majd karóval támadt egy nőre - lapáttal csapta le a férje

Megverte a testvérét egy férfi, mert felébresztette, amikor hazaérkeztek autóbusszal lakhelyükre munkavégzés után. Az ittas férfi később karóval dobta fejbe nő ismerősét, akinek férje lapáttal ütött vissza a párját ért sérelemért. A garázda társasággal szemben közérdekű munkavégzés kiszabását indítványozta az ügyészség.

A Szikszói Járási Ügyészség vádat emelt három férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt.  

A vádlottak – akik közül ketten testvérek – 2019. február hónap elején, az éjszakai órákban munkából hazafelé utaztak az autóbuszon, de egyikük az ittassága okán útközben elaludt.

Amikor megérkeztek Léh településre, az ittas férfit a testvére felébresztette. A felébresztett férfi ezen annyira felháborodott, hogy azonnal gyomorszájon ütötte a testvérét és a leszállás során még fejen is vágta. A buszmegállóban összeverekedtek, amitől a földre kerültek.

Amikor a verekedésnek végeszakadt, a vádlottak közül ketten bementek a településen lévő lakásukba, azonban az autóbuszon felébresztett férfi továbbra sem hagyta annyiban a dolgot, megjelent az ingatlannál karóval a kezében, azzal a kerítést ütlegelte, illetőleg rugdosta is, és a két másik vádlottat, így testvérét is verekedni hívta. Az egyik vádlott felesége kiment az udvarra, erre a fenyegetőző vádlott a nála lévő karóval fejen dobta a nőt.

Az eseményekbe a helyi lakosok avatkoztak be, és a verekedni szándékozó vádlottat elvitték a ház elől, azonban amikor őt hazafelé kísérték, a vádlottak közül a karóval megdobott nő férje utánament, és egy fémfejű lapáttal fejen ütötte.

A nő a cselekmény következtében a halántéka felett duzzanattal járó 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el, míg a fejen ütött vádlottnak szintén 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek.

Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmények 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendők, az ügy megítélése egyszerű és a vádlottak szabadlábon vannak – tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben mindhárom vádlottal szemben közérdekű munka büntetést indítványozott.

Címlapképünk illusztráció.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.