Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2020. június 25.

Előzmény nélkül fejberúgott egy babakocsit toló anyát - könnygázzal választották szét a verekedő testvéreket

Kerékpárról rúgott fejbe egy 15 hónapos gyermekével sétáló anyát egy férfi Szombathelyen, ahol egy testvérpár ellen is vádat emeltek, akik közterületen ütötték-verték egymást.

A Szombathelyi Járásbíróság 2020. június 23-án a Szombathelyi Járási Ügyészség indítványával egyezően a szökés és a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte annak a férfinek a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint a járdán közlekedett nagy sebességgel a kerékpárján Szombathelyen, amikor minden előzmény nélkül fejbe rúgta a 15 hónapos gyermekét babakocsiban toló sértettet 2020. június 20-án délelőtt.

A sértett koponya zúzódást szenvedett, de súlyosabb sérülés bekövetkezésének lehetősége is fennállt az
elkövetés körülményeire figyelemmel.

A férfi továbbá megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy rátámadt egy másik sértettre 2020. június elején a Fő téren, akire rákiabált, majd arcon ütötte és a földre nyomta. A gyanúsított elfutott a helyszínről, amikor a sértett segítségért kiabált.
A letartóztatott férfit a hatóság vagyon elleni bűncselekmények, kerékpár lopások és telefon lopás elkövetésével is gyanúsítja.

Könnygázzal választották szét a verekedő testvéreket

A Szombathelyi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és garázdaság miatt emelt vádat egy testvérpár ellen, akik összeverekedtek Szombathelyen, 2019. szeptemberében. A vádirat szerint a vádlottak ittasan összeszólalkoztak az utcán nem sokkal éjfél után, majd többször megütötték és megrúgták egymást.

A vádlottak elestek, de a verekedést a földön fekve is folytatták, azt még rendőri felszólításra sem hagyták abba, végül könnygázt kellett alkalmazni velük szemben.

Az egyik vádlott nem sérült meg, míg a másik súlyos sérülést szenvedett.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a garázda vádlottakkal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.