Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. február 03.

A csomagtartóban is emberek utaztak - embercsempészt fogtak a 88-as főúton

Több rendőrautó vett körül egy lengyel rendszámú Skodát a 88-as főúton, az M86-os autóút csomópontja előtt.

Frissítés: A rendőrök 2021. február 3-án 5 óra 30 perc és 2021. február 3-án 17 óra 30 perc között egy grúz embercsempésszel szemben intézkedtek, aki hat illegális migránst szállított gépjárművében. A személygépkocsiban a sofőrön kívül hat személy utazott, akik szír állampolgárnak mondták magukat. Az intézkedés során azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Hat ember utazott a grúz embercsempész autójában Fotó: Vas MRFK

A sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Korábban írtuk: Olvasónk elmondása alapján rendőrök vettek körül egy Skoda személyautót szerdán délután a 88-as főúton, egy körforgalom előtt.

ecs3

A jármű mellett egy megbilincselt férfi állt a rendőrök gyűrűjében és éppen egy embert segítettek ki a rendőrök a csomagtartóból.

ecs5

Egy másik olvasónk arról számolt be, hogy legalább öt menekültnek tűnő embert látott a megbilincselt férfin, a feltételezett sofőrön kívül.

ecs

A forgalom a rendőri akció után zavartalanul haladhatott.

DSC00699

Váratlan manőver

A 88-as főúton egy Sárvár felől érkező személyautó váratlanul megállt az út szélén, olyan helyen, ahonnan már láthatta a domb tetején, a körforgalomban álló rendőrautókat. Hangos dudaszó és két jármű füstölő kereke jelezte, hogy a jármű mögött  sofőröket meglepte a megállás. Ők ugyanis egy emelkedőn jobbraívelő kanyar után szembesültek a váratlan akadály mögött megálló járművel. Szerencsére egyik vészfékező autó sem tolta egybe a sort.

Váratlanul állt meg a sofőr a 88-as úton, kanyar után

Másodperceken belül egy szirénázó rendőrautó állt a félreállt autó elé, de kiderült, hogy ezúttal nem egy embercsempész akart visszafordulni a rendőröket látva, hanem egy magyar hölgy állt meg váratlanul, ismeretlen okból.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.