Barion Pixel
2021. május 07.

Román férfi a veszprémi ékszerboltot kirabló banda azonosított és elfogott tagja

A banda szerszámokkal esett neki a veszprémi ékszerbolt vitrinjeinek és a védekezni próbáló eladónak, majd 12 millió forintnyi értékkel távoztak 2020. novemberében. A nyomozás szálai egy román bűnbandához vezettek, amely Európa több országában is követett el bűncselekményeket.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság csoportosan és felfegyverkezve, jelentős értékre elkövetett rablás, valamint rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 2020. november 4-én délután egy veszprémi ékszerboltban történt bűncselekmény kapcsán. Az esetről megjelent korábbi videó:

Az eljárás adatai szerint egy hatfős társaság berontott egy áruház épületében működő ékszerüzletbe, majd az üvegvitrineket a náluk lévő szerszámokkal betörték. A boltban dolgozó férfi próbált védekezni, ezért a támadók a náluk lévő botokkal és kalapácsokkal bántalmazták.

Kiadták a román hatóságok a nemzetközi elfogatóparancs alapján elfogott román férfit

Végül a hat személy közel 12 millió forintnyi értéket zsákmányolt, a rongálással pedig mintegy 4 millió forint kárt okozott. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a szemle, az adatgyűjtés és a rögzített nyomok szakértői vizsgálata, valamint elemzése eredményeként azonosítottak két román személyt az elkövetők közül.

Kiadták a román hatóságok a nemzetközi elfogatóparancs alapján elfogott román férfit

A nemzetközi együttműködés révén a román rendőrök az európai elfogatóparancs kibocsátása után egy hónapon belül Romániában elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható egyik férfit, a 29 éves S. M. D-t, majd őt a veszprémi nyomozók 2021. május 6-án átvették a külföldi hatóságtól. Őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként kihallgatták, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Helyszíni szemle a veszprémi bevásárlóközpontban a rablás után

Másik, azonosított társát, a 40 éves román Pavaluca Claudiu Laurentiut  a rendőrök továbbra is keresik, valamint a további elkövetők felkutatása is folyamatban van.

Pavaluca Claudiu Laurentiut körözi a rendőrség - őt is azonosították a veszprémi ékszerbolt kirablói között

Az ügy részleteiről online sajtótájékoztató keretében számolt be Pogány Péter rendőr ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes, és Baráth Attila rendőr alezredes, bűnügyi osztályvezető.

 

 

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.