2016. július 26.

3 év 6 hónap börtönre ítélték az afgán embercsempészt Szombathelyen

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség bíróság elé állította azt az őrizetben lévő afgán állampolgárságú férfit, aki 2016. július 22. napján két iráni és egy afgán állampolgárt szállított, hogy őket illegálisan Ausztriába szállítsa.

A vád szerint a vádlott 2016. július 22. napján 22 óra körüli időben Budapesten, személygépkocsival felvett kettő iráni, valamint egy afgán állampolgárt, azért, hogy a bucsui magyar-osztrák határátkelőhelyen, illegálisan Magyarországról Ausztriába szállítsa őket.

A szállított személyek 450-520 Eurót fizettek volna a vádlottnak a sikeres Ausztriába jutáskor. A vádlott fenti cselekményével segítséget nyújtott három külföldi állampolgárnak, hogy a jogszabályi rendelkezések megszegésével az államhatárt átlépjék.

Fotó: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság (videokép)

Az intézkedő rendőrök 2016. július 23. napján éjjel 04 óra 45 perc körüli időben Szombathelyen tettenérték és elfogták a vádlottat.  A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolta a férfit, vele szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását és a vádlott Magyarország területéről kiutasítását indítványozta.   

A Szombathelyi Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki embercsempészés bűntettében, ezért 3 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 4 év kiutasításra ítélte.  Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, az ügyész az ítéletet tudomásul vette. 

A járásbíróság elrendelte az őrizetben lévő vádlott előzetes letartóztatását is. 

Június elején a TEK fogott el embercsempészeket Szombathely határában:
 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.