Szerző: 112Press 2020. július 17.

Akár több hónapja is meghalhatott a szombathelyi lakásban megtalált idős férfi

A szombathelyi Rohonci útra vonultak a mentők, tűzoltók, rendőrök és betörték egy nyolcadik emeleti lakás ajtaját. Abban a pillanatban tudták, hogy ott már nem lehet segíteni.

 

Információnk szerint egészségügyi intézményből érkezett a jelzés, hogy egy idős páciensről  hosszabb ideje nem tudnak, a hatóságok emiatt próbálták elérni a nyolcvan év körüli férfit, vagy hozzátartozóit.

Hetekkel korábban elhunyt férfi holttestét találták meg a lakásban

Ezután döntöttek úgy, hogy betörik a lakás ajtaját. A megerősített ajtó betörése után a szagokból egyértelmű volt, hogy a mentőknek már nincs dolguk a helyszínen. A férfi több hete, vagy akár több hónapja halott lehetett.

DSC_9983

Azt a házban élők is elmondták, hogy régen látták a férfit, aki korábban rendszeresen tolta a kerékpárját, vagy kötekedett a házbeliekkel.

-Mindenkit elmart maga mellől, beleértve a fiát is. Aki segíteni próbált neki, arra rászállt és utána sokat piszkálta, ezért a legtöbben tartották tőle a távolságot. Úgy tudom, hogy pszichiátriai kezelés alatt állt. A második felesége súlyos betegségben halt meg sok évvel ezelőtt, G. bácsi azután omlott össze - magyarázta egy házban lakó asszony és többen is helyeseltek. - A fiával is emiatt romlott meg a kapcsolata. Egy saját és egy nevelt gyermeke van.

A tűzoltók légzőkészülékben jutottak be a lakásba

Az idős férfinek több konfliktusa is volt a lakókkal, illetve a takarítónővel. Előfordult, hogy elvesztette a lakáskulcsát és a játszótéren aludt, illetve a Perint patakba járt fürdeni, amíg egy lakó rá nem kérdezett, mi a baj. Majd a közös képviselő lakatost hívott és bejutott a saját lakásába.

DSC_9995

A férfinek többen is próbáltak segíteni, de nem hagyta. Volt, hogy lopással vádolt valakit, miközben csak elfelejtette, hogy hol zárta le a kerékpárját.

-Nagyon sajnálom az idős urat, a betegsége volt az oka, hogy nem jött ki a lakókkal - mondta egy férfi.

DSC_9990

A tűzoltók légzőkészülékben vizsgálták át a lakást, amit a holttest elszállítása után majd fertőtleníteni kell. A nagyon jól záró műanyag nyílászárók miatt fordulhatott az elő, hogy senki nem érezte a kellemetlen szagokat.

DSC_0001


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.