Szerző: 112Press 2019. április 06.

Stégről látták meg a vízen lebegő holttestet Szombathelyen

Egy idősebb nő holttestét találta meg szombaton délután egy szombathelyi fotós a város egyik legkedveltebb kirándulóhelyén a Csónakázó tóban.

Vass Péter a barátjával éppen fotózott és videofelvételeket készített a Csónakázó tó partján, a csónakkikötőnél, amikor egy vízen lebegő kupac szúrt szemet neki. Azt gondolta, hogy az elmúlt hetekben felbukkant hód az és le is fotózta az akkor még ismeretlen valamit. 
 
DSC_5895
 
A képre rázoomolva azonban látszott, hogy az nem állat. Ekkor a test már közelebb lebegett a parthoz és egy seprűvel megpróbálták kijjebb terelni. Ekkor látta meg a férfi egy nadrág farzsebét. Az első gondolata az volt, hogy egy idétlen április elsejei tréfa eredményét látja, a következő pillanatban viszont már meglátta az elhunyt kezét és fejét is. Azonnal értesítette a hatóságokat.
 
 
A testet szombathelyi tűzoltók emelték partra. Ahogyan arról korábban beszámoltunk egy idősebb nő holttestét találták meg a vízben. Az alacsony, pufidzsekit viselő asszonynál információnk szerint nem voltak dokumentumok, a személyazonossága egyelőre nem ismert. Nagy valószínűséggel nem helyi hajléktalan holttestét találták meg.
 
DSC_5879
 
Az egyik szemtanú megemlítette, hogy a hölgynek tetovált szemöldöke volt. A rendőrök átvizsgálták a szigetet és a tó partját is, személyes tárgyakat keresve. A helyszínelés hosszából arra következtetünk, hogy egyelőre nem merült fel az idegenkezűség gyanúja.
 
DSC_5889
 
A rendőrség a helyszínelés és a halottvizsgálat idejére lezárta az érintett partszakaszt.
 
 
2011-ben egy 68 éves nő ugrott öngyilkossági szándékkal a tóba. Egy horgász észrevette és utána ugrott. Mindketten meghaltak. Az esetről akkor részletesen beszámoltunk a nyugat.hu-n.
 
Vass Péterrel váltottunk néhány szót a helyszínelés végén, ezt hamarosan video-összeállításunkban is megmutatjuk. A férfi szinte pontosan egy éve, 2018. áprilisában már szerepelt portálunk egyik cikkében, akkor egy újraélesztésben vett részt.
 
 

Női holttestet találtak a szombathelyi Csónakázó-tóban
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.