Barion Pixel
Szerző: TM 2016. január 31.

Herbálfogyasztó volt a Szombathelyen elhunyt férfi

Nem állapítottak meg idegenkezűséget a szombathelyi Bem József utcában elhunyt 39 éves férfi halálával kapcsolatban, ismerőse azonban elmondta, a férfi egy ideje rákapott az olcsó dizájner-drogokra, amitől hol agresszív volt, hol kiütötte magát.


A rendőrég közigazgatási hatósági eljárás (Ket.) keretében vizsgálja a január 30-án Szombathelyen,  lakásában megtalált férfi halálának körülményeit - tájékoztatta lapunkat a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. Ilyen esetekben pedig nem adnak bővebb felvilágosítást a haláleset körülményeiről.
Vizsgálják a 39 éves férfi halálának körülményeit

Ez annyit jelent, nem merült fel idegenkezűség gyanúja. Tehát a férfi halálát vagy öngyilkosság, vagy baleset, vagy olyasmi okozta, ahol a halál bekövetkezésének előzményei, körülményei ismeretlenek és nem álltak rendelkezésre olyan adatok, amelyekből megalapozottan következtetni lehetett a halál természetes okból történő bekövetkeztére.
 
Vizsgálják a 39 éves férfi halálának körülményeit

Az elhunyt egyik barátja lapunknak azt mondta: a férfi nem lett öngyilkos, a halálát valószínűleg az általa bódításra beszedett valamelyik szintetikus kábítószer okozhatta. A férfi egy ideje ugyanis rákapott a köznyelvben herbálnak és kristálynak nevezett szintetikus drogokra, amikre alkoholt fogyasztott. A herbált, vagy másként a rendkívül megtévesztő módon biofűnek nevezett mérget nagyon olcsón - pár száz forintért -  lehet beszerezni és jellemzően cigarettába sodorva fogyasztják fiataloktól az idősekig.
 
Vizsgálják a 39 éves férfi halálának körülményeit


-L.-re furcsa hatása volt a herbálnak. Hol csendben ült, hol meg belekötött a levélszekrénybe is. De inkább az utóbbi. Emiatt a házban is meggyűlt a baja néhány lakóval és a rendőrséggel is - mondta el az ismerős, aki szintén kipróbálta már a herbált, de neki "nem jött be", mert vérző fejjel és ököllel tért magához egy utcasarkon és azóta sem tudja, mi történt a kiesett időben.

A férfi ismerősét is meghallgatták a rendőrök

Arra a kérdésünkre, hogy miért szívják ezt a mérget, az elhunyt barátja azt válaszolta, hogy azért, mert olcsó. Olcsóbb, mint a cigaretta és az alkohol, vagy bármilyen más kábítószer, a hatása pedig tartós annál, aki bírja. Informátorunk szerint tizen- és huszonévesek is terítik a biofüvet, a 800 forintos adagonkénti áron pedig bőven van haszna a dealernek, mert egy helyi középiskolában 500 forintért árul a haveroknak egy fiatal "ütős anyagot" és ő sem fizet rá.
 

(A herbál hatásáról a nyugat.hu-n részletes cikk olvasható. )

Vizsgálják a 39 éves férfi halálának körülményeit
 

Az új szer elfogyasztása életveszélyes állapotot idézhet elő! (Rendőrségi közlemény)

A mentőszolgálat munkatársai 2016. január 28-án éjszaka és 2016. január 29-én délelőtt több személyt is súlyos állapotban vittek kórházba Törökszentmiklósról. Az elsődleges orvosi vélemény szerint valamilyen veszélyes, új pszichoaktív anyagot fogyasztottak, amitől rövid időn belül eszméletlen állapotba kerültek. (Két várandós nőnél a szülést is meg kellett indítani.)

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy - az eddigi információk szerint - olyan új, veszélyes szer jelent meg a kábítószer-fogyasztók között, amelynek elfogyasztása rövid időn belül életveszélyes állapotot idézhet elő.

Herbáltól kiütött, eszméletlen férfi Szombathelyen

A rendőrség ismételten felhívja a lakosság figyelmét, hogy tartózkodjanak mindennemű kábítószer, illetve pszichoaktív anyag fogyasztásától!

Kérjük, figyeljenek környezetükre, családtagjaikra, ismerőseikre, ha bármi gyanúsat tapasztalnak, értesítsék a rendőrséget!  


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.