Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2019. január 03.

Óvatlan fürdőzők értékeit és szaunaolajat loptak vasi fürdőkben - vádemelés

Mobiltelefont, karórát és pénztárcát lopott az egyik Vas megyei fürdőben egy férfi, egy másik férfi a szaunaolajjal rövidítette meg munkáltatóját. Az ügyészség vádat emelt ellenük.

A Sárvári Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki óvatlan fürdőzők értékeit lopta el 2018. májusában az egyik Vas megyei fürdőben.

A vádirat szerint a sértettek őrizetlenül hagyták a kézitáskájukat, amíg fürödni mentek. A vádlott magával vitte a táskát az öltözőbe, ahol a sértettek mobiltelefonjait valamint egyikük karóráját és a másik sértett pénztárcáját átrakta a saját táskájába, a kézitáskát pedig egy pad alá rejtette.

A képünk illusztráció


A rendőrség másnap megtalálta a vádlottnál a lopott karórát, a többi érték azonban nem került elő. Az egyik sértettet 70.000 forint, a másikat pedig 115.000 forint kár érte a bűncselekmény következtében.


A Sárvári Járási Ügyészség pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben.

 

Szaunaolajat lopott a takarító

A Kőszegi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki több alkalommal lopott szaunaolajat a munkáltatójától 2018. őszén az egyik Vas megyei fürdőben.


A vádirat szerint a vádlott éjszakai takarítóként dolgozott a fürdőben, ahonnan hat alkalommal lopott el, alkalmanként 2-2 üveg különböző szaunaolajat, összesen 5.495 forint értékben a szaunavilág raktárhelyiségéből.


A lopott szaunaolajat a vádlottól lefoglalták és ezzel a sértettnek okozott kár megtérült.


A Kőszegi Járási Ügyészség a vádlott próbára bocsátását indítványozta.

Képünk illusztráció!
 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.