Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2018. december 20.

Hamis dokumentumokkal próbálkoztak - labdarúgó edző- és sofőrjelölt is elbukott

Hamis érettségi bizonyítvánnyal jelentkezett UEFA "A" tanfolyamra egy férfi, illetve az élettársa általános iskolai bizonyítványának meghamisításával szeretett volna KRESZ vizsgát tenni egy másik férfi. Mindkettejük ellen vádat emeltek.

UEFA "A" tanfolyam elvégzéséhez nyújtott be hamis érettségi bizonyítványt

A Kőszegi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2014. szeptemberében jelentkezett a Magyar Labdarúgó Szövetség Felnőttképző Intézet Edzőképző Központja által szervezett UEFA „A” tanfolyamra, melynek feltétele volt az érettségi megléte.

A vádlott a jelentkezési laphoz csatolt egy hamis szakközépiskolai érettségi-képesítő bizonyítványt, a jelentkezési lapon pedig valótlan adatokat közölt, mikor úgy nyilatkozott, hogy legmagasabb iskolai végzettsége érettségi.

Az érettségi bizonyítvány közokiratnak, a jelentkezési lap magánokiratnak minősül.

A Kőszegi Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását és a hamis érettségi bizonyítvány elkobzását indítványozta.

 

Kreszvizsgához akarta felhasználni élettársa bizonyítványát


A Sárvári Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2018. nyarán „B” kategóriára érvényes járművezetői engedélyt szeretett volna szerezni, ezért Vas megyei lakóhelyén jelentkezett
KRESZ tanfolyamra.

A vádlott elveszítette általános iskolai tanulmányainak befejezését igazoló bizonyítványát, azonban az alapfokú végzettség igazolása az elméleti vizsga egyik feltétele.

Amikor a tanfolyam résztvevőit felszólították az alapfokú végzettségüket igazoló bizonyítvány bemutatására a vádlott az élettársa általános iskolai tanulmányainak befejezését igazoló bizonyítványról készült másodlaton az élettársa adatait lekaparta és abba saját adatait írta be. A vádlott az így meghamisított közokiratot használta fel az alapfokú végzettségének igazolására.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben közérdekű munka kiszabását indítványozta.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.