Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2018. december 27.

Online zaklatta volt tanárát egy férfi - Ál-rokkant lopott kerekesszékkel több százezres tételben

Volt középiskolai tanárát zaklatta online egy férfi sértő, becsmérlő és lejárató üzenetekkel. Egy másik esetben kerekesszék lábtakarója alá rejtették a barkácseszközöket és sportszereket a rafinált tolvajok, akik bűnszövetségben követtek el lopást több nagyobb áruházban. Vádat emeltek ellenük.

Az interneten is megpróbálta lejáratni volt tanárát

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség zaklatás vétsége és személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki hetente küldött üzeneteivel zaklatta a volt középiskolai tanárát 2016. áprilisa és 2017. szeptembere között.

A vádirat szerint a vádlott a sértett népszerű közösségi oldalának fiókjába, valamint a sértett elektronikus levelezési címére küldött sértegető, becsmérlő üzeneteivel önkényesen beavatkozott a sértett mindennapi életébe, őt rendszeresen háborgatta.
A vádlott továbbá a sértett magánéletére vonatkozó, lejárató megjegyzések kíséretében jogosultalanul közzétette a sértett fényképét és munkahelyének adatait az ismert közösségi portálon, amivel a sértettnek jelentős érdeksérelmet okozott.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben.

 

Kerekesszékbe került a lopott áru


A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat az ellen a két férfi ellen, akik kerekesszéket használva terelték el a figyelmet áruházi lopásaikról 2018. elején, többek között Szombathelyen is.

A vádirat szerint a vádlottak öt alkalommal követtek el lopást úgy, hogy az egyikük anélkül, hogy mozgásában korlátozott lett volna, a bűncselekmények elkövetésekor a kerekesszékben ült, a társa pedig a polcokról elemelt árukat a lábtakarója alá rejtette.


A páros 143.000 forint értékű árut lopott el ily módon egy ismert barkácsáruházlánc szekszárdi üzletéből 2018. januárjában, majd Szombathelyen is felbukkantak, ahol egy sportszer kereskedelmi áruház üzletében kétszer is jártak, 2018. februárjában és márciusában összesen 267.000 forint értékű ruházati cikket és mászófelszerelést loptak el.

A vádlottak továbbá egy szombathelyi barkácsáruházba és egy lakberendezési áruházba is ellátogattak ugyanazon a márciusi napon, az egyik üzletből 502.000 forint értékű szerszámot, a másikból pedig 150.000 forint értékben lámpát, párnát és törülközőt loptak.


A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, a próbaidő tartamára pedig pártfogó felügyeletük elrendelését indítványozta.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.