Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség / Fotó, videó: 112Press 2022. január 12.

Öt ittas járművezető ellen emeltek vádat - három balesetet is okozott

A Vas megyei ügyészi szervek 2022. első hetében öt ügyben, öt személlyel szemben emeltek vádat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt. A büntetőjogi szabályozás szerint a járművezetéstől el kell tiltani azt, aki ittas állapotban vezet járművet, ezen joghátrány alkalmazása csak különös méltánylást érdemlő esetben mellőzhető.

Ittasan a vonat elé

A  Szombathelyi Járási Ügyészség ittas járművezetés mellett közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt is vádat emelt. A vád szerint 2021. április 24-én, Szombathelyen a vádlott közepes fokban ittasan vezette azt a járműszerelvényt, mellyel egy fénysorompóval biztosított vasúti kereszteződésbe, annak tilos jelzése ellenére behajtott. Az érkező vonat vezetője észlelte a vasúti sínre hajtó járművet és gyorsfékezett, ennek ellenére a vádlott által vezetett teherautóval összeütközött.

A mozdony a tehergépkocsit a vasúti sín melletti füves területre lökte, ahol az a fénysorompót is kidöntötte. Személyi sérülés nem történt.

Ittas volt a teherautó v ezetője, vádat emeltek ellene

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Átcsúszott két autó között az ittas sofőr kocsija

A Szombathelyi Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki 2021 szeptemberében, Szombathelyen közepes fokban ittasan vezette a gépjárművét. A vád szerint a Körmendi út és Újvilág
utca kereszteződésében a vádlott későn észlelte a gyalogos átkelőhely előtt mind a külső, mind a belső forgalmi sávban álló gépjárműveket.

Ittas sofőr autója hajtott át két gépkocsi között Szombathelyen, érintve azokat

Fékezett, de mögöttük már nem tudott megállni, hanem a két jármű között próbált meg továbbhaladni, így azok oldalának ütközött. Személyi sérülés nem történt.


A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Traktort vezetett ittasan

A Sárvári Járási Ügyészség ittas járművezetés miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2021 októberében, Ostffyasszonyfán közepes fokban ittasan vezetett egy mezőgazdasági vontatót.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Nehezen tájékozódott az ittas sofőr

A Szombathelyi Járási Ügyészség ittas járművezetés miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2021 októberében, Szombathelyen közepes fokban ittasan vezette a gépjárművét. Haladása során az úttestről a jobb oldali a vízelvezető árokba csúszott és egy közúti jelzőtáblának ütközött.

Az ittas sofőr nem tudta, hogy minek ütközött, de azt sem, hogy mikor és hol

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Fennakadt az ellenőrzésen

A Sárvári Járási Ügyészség ittas járművezetés miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2021 decemberében, Celldömölkön közepes fokban ittasan vezette a gépjárművét.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári járásbíróság fog dönteni.

A Szombathelyi és Sárvári Járási Ügyészség valamennyi ügyben arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottakat pénzbüntetés kiszabása mellett tiltsa el a közúti járművek vezetésétől. A büntetőjogi szabályozás szerint a járművezetéstől el kell tiltani azt, aki ittas állapotban vezet járművet, ezen joghátrány alkalmazása csak különös méltánylást érdemlő esetben mellőzhető.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.