Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. október 22.

Ittas sofőr VW-je csapódott oszlopnak Kőszegen - megsérült az utasa

A jármű egy balra ívelő kanyarban tért le az úttestről, villanyoszlopnak csapódott, majd besodródott egy mellékutcába. A kiszakadt kerekű autóból kizuhantak a hangrendszer extra darabjai.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt csütörtökön este Kőszegen. A Meskó utca felől érkezett egy Volkswagen személyautó, ami a Gyöngyös patak hídja után nem követte a balra ívelő útkanyarulatot a Kethelyi utcába.
 
A híd felől érkező autó kisodródott a kanyarban
 
Az autó kisodródott, majd a hátuljával oszlopnak ütközött, kiszakadt a hátsó kereke és megpördült.
 
A VW utasa megsérült, a vezetőt vérvételre előállították
 
A Volkswagen ezután besodródott a Borsmonostori útra. Az autóból közben különböző eszközök zuhantak ki, például a hangrendszer termetes elemei is.
 
Az autóból különböző eszközök zuhantak az úttestre és a fűre
 
Ezzel kapcsolatban felhívjuk a figyelmet arra, hogy a látványos - és különösen hangos -, ám nem megfelelően rögzített hangládák, fa-, vagy műanyag dobozok veszélyt jelenthetnek az utasok életére. Egy frontális ütközés esetén a hátulról elszabaduló kemény test súlyos fejsérülést okozhat.
 
Az utas megsérült, a sofőrt vérvételre előállították
 
A helyszínre kőszegi tűzoltók érkeztek, akik áramtalanították a járművet, majd segítettetk a törmelék eltakarításában.
 
Oszlopnak sodródott a Volkswagen Kőszegen
 
A helyszíni szemle zuhogó esőben zajlott.
 
Zuhogó esőben zajlott a helyszíni szemle
 
A mentők a sérült utast kórházba szállították, információnk szerint nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Elszállították a helyszínről a balesetet sérülés nélkül megúszó férfi sofőrt is, akit vérvételre vittek, mivel nála felmerült az ittasság gyanúja.
 
kg10
 
A járműből előkerült egy baseball ütő is. Arról nincs információnk, hogy sportoláshoz, vagy dísznek használta-e a sofőr, azt viszont az esettől függetlenül jelezzük, hogy pl. egy igazoltatáskor sem jelent jó pontot, ha a sofőr keze ügyében egy ilyen eszköz található. (Jellemző válaszok az ütőre vonatkozó kérdésre: "Éppen ma kezdtem volna gyakorolni vele, mert érdekel ez a sport", "barátnőmtől kaptam, kabalából és megsértődne, ha nem hordanám", "ez csak egy fadarab, az meg csak nem illegális?", "pont haza viszem a falamra, ma vettem a Tesco parkolójában 3000 forintért" stb.
 
Oldalával oszlopnak ütközött a Volkswagen Kőszegen
 
"Könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök Kőszegen, amelynek során a balesetet okozó gépkocsivezetővel szemben pozitív értéket mutatott az alkoholteszter. A járőrök a 33 éves kőszegi sofőrt további mintavétel céljából előállították és vele szemben az illetékes rendőrkapitányság büntetőeljárást indított" - tájékoztatta a 112Press-t a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.
 
 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.