Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2018. március 19.

Azbesztet tartalmazó hulladékot rakott le egy udvarban - ököllel ütött nőt egy férfi egy falunapon

Bontott tégla helyett azbesztet tartalmazó hullámpalát rakott le egy férfi egy ház udvarán, a tlajdonos tudta nélkül. Egy másik esetben egy falunapon szabadultak el az indulatok.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a vád szerint 2017. áprilisában az egyik Vas megyei községben található
lakóház udvarába olyan hulladékot szállított, amelyben 90 kg, azbesztet is tartalmazó hullámpala volt.

A vád szerint a vádlott megegyezett az ingatlan tulajdonosával, hogy az ingatlanra építési törmeléket, elsősorban bontott téglát fog lerakni. Az ingatlan tulajdonosa nem tudott arról, hogy azbesztet tartalmazó hullámpalát is elhelyeznek az udvarában.

A vádlott az azbesztet tartalmazó hullámpalának a hatóság által nem engedélyezett helyen történő elhelyezésével  veszélyeztette a környezetet.

A vonatkozó jogszabályok szerint a hullámpala, mint azbesztet tartalmazó építőanyag veszélyes hulladéknak minősül.
A vádlott az ingatlanról 2017. november végén elszállíttatta a veszélyes hulladékot. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Ököllel ütötte a nőt falunapon

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2017. júliusában az egyik Vas megyei községben tartott falunapi rendezvényen ittasan többször ököllel arcul ütött egy nőt, a vállainál fogva rángatta, amíg térdre rogyott, majd miután a nő felállt, ismét ököllel arcul ütötte.

A nő a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben elzárás kiszabását indítványozta.

 

Címlapképünk illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.