2016. október 24.

Elnapolták az emberölés tárgyalását - kapatosan érkeztek meg a tanúk

Az ittas vádlott 2015. decemberében szúrta nyakon az alkoholmérgezés állapotában anyázó sértettet, aki belehalt a sérülésébe. A vádlott beismerésben van, de kérte az iratanyag áttanulmányozását, emiatt a bíró 2017. januárra napolta a tárgyalást. A két beidézett tanú ittasan jelent meg a törvényszéken, de valószínűleg a "folyékony bátorság" nélkül nehezebben tennének vallomást.

A férfi eddig beismerte a bűnösségét
A bíró a vádlott kérésére elnapolta az emberölési ügy tárgyalását, hogy a teljes beismerésben lévő férfi áttanulmányozhassa az ügyéről készült iratokat. Erre lehetősége van, mivel a tárgyalásra idézést hat nappal korábban vette át, így nincs meg az ún. tárgyalási időköz. A tárgyalásra tanúként beidézett két férfi láthatóan és érezhetően ittasan érkezett, ők engedélyt kértek a bírótól arra, hogy beszélhessenek a vádlottal, de ezt a bíró elutasította.
A tanúk hiába szerették volna, nem beszélhettek a vádlottal

Alapos mérlegelés után engedték be a törvényszék épületébe délelőtt 9 óra előtt azt a két tanúként megidézett férfit, akik L.T. emberölési ügyére érkeztek. Egyikőjüknek láthatóan mozgáskoordinációs problémákat is okozott a folyosón is jól érezhető alkohol, de mind a ketten csendesen, törvénytisztelően viselkedtek. (Kérdéses, hogy az erősen alkoholfüggő tanúk  ital nélkül vajon képesek-e vallomást tenni, vagy megjelenni a bíróság előtt.)

A bíró helyt adott az indítványnak és elnapolta a tárgyalást

A vádból egyébként kiderül, hogy a gyanúsított kb. tíz nagyfröccs után szúrta nyakon a heveny alkoholmérgezés állapotában lévő sértettet, aki nem sokkal később belehalt a sérülésébe.

A tárgyalást elnapolták

A vád


A Szombathelyi Törvényszék -dr. Varga Roland tanácsa- 2017. január 12.-én tárgyalja L.T védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult ügyét.

A munkája mellett egy fakitermelésben segédkező vádlott 2015. december 12-én egy szombathelyi étteremben  vacsorázott kollégáival, ahol kb. 10 nagyfröccsöt ivott. Mivel lekéste a vonatot, kettő kollégájával elment egy szombathelyi munkatársához (a sértetthez), hogy ott aludjanak. A lakásban volt a sértetten kívül még egy férfi, aki előzetes
megbeszélés alapján szintén ott éjszakázott. A vádlott ittassága miatt szóváltásba  keveredett ezzel a férfival, számon kérte, hogy mit keres a lakásban, majd a dohányzóasztalon lévő 14.3 cm pengehosszúságú kenyérvágó kést magához vette és a tanú arca előtt kaszáló mozdulatokat tett és felszólította, hogy takarodjon a lakásból.

Ezután a közepes fokú alkoholos befolyásoltság állapotában lévő vádlott megkérdezte a sértettet, hogy ott aludhatnának-e. A hanyatt fekvő sértett erre szidalmazta a vádlott anyját, amire a vádlott dühében egyszer nyakon szúrta. A vádlott a cselekmény után elmenekült és a kést az esővízgyűjtő csatornába dobta. A vérzést a vádlott kollégája egy törölközővel próbálta elállítani. A sértett életének megmentésére az idejekorán megkezdett célszerű, szakszerű orvosi ellátás ellenére nem volt remény.

A sértett a cselekmény elkövetésekor és halálakor igen súlyos fokú alkoholos befolyásoltság, heveny alkoholmérgezésnek megfelelő állapotban volt, amely nála védekezésre képtelen állapotot eredményezett.
 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.