Barion Pixel
2016. szeptember 13.

Újabb részletek a bobai emberölésről - munkatársai nem dolgoztak együtt a gyanúba keveredett férfivel

Kedden folytatódik T.G. tárgyalása. A férfi balesetnek próbálta álcázni barátnője halálát. Élettársa semmit nem sejtett a kapcsolatukról. Az akkor még balesetként elkönyvelt haláleset után pletykák keltek szárnyra Celldömölk környékén, ezért T.G. munkatársai elzárkóztak a férfitől.

Frissítés 10:20

A tárgyalást 2016. november 29-re elnapolták, ekkor újabb tanuk és szakértők meghallgatására kerül sor.

Frissítés 2016.09.13. 9:49

Tanúk meghallgatásával folytatódik a tárgyalás. A.K. szomszédai tettek vallomást.  A férj elmondta, hogy 12 óra után hosszú sikoltást hallott A.K. háza felől. Akkor arra gondolt, hogy talán egy kisgyerek hisztizik. Később más furcsa hangokat is hallott, de akkor még nem tulajdonított ennek nagy jelentőséget. Felesége a kertben gyerekkocsit tologatott, amikor látta T.G.-t  az utcában. Köszöntek is egymásnak.

Újabb részletek a bobai emberölésről

"T.G.-t jó szakembernek tartom. Nagyon szeretett szerepelni, másokat kóstolgatni. Engem is "betalált" egyszer" - olvasta fel a bíró T.G. egyik munkatársának vallomását. Hasonló vallomást tegnap is hallottunk.

A "baleset" után Bobán és Celldömölkön az a pletyka terjedt, hogy T.G.-nek köze lehet A.K. halálához. Emiatt a munkahelyén, a Celldömölki Mentőállomáson megbeszélést hívtak össze, amire T.G. nem ment el és felettesének halálesetre vonatkozó kérdéseire sem válaszolt. Ezután Celldömölkről Sárvárra helyezték, de kollégái nem voltak hajlandóak együtt dolgozni vele, ezért kivette az éves szabadságát.

Újabb tanúvallomásból a bobai falunappal kapcsolatban tapasztaltakat ismertette a bíró. Itt A.K. egy mentési bemutatón vett részt, ő volt az áldozat, míg T.G. a mentésben vett részt. A vádlottnak nem tetszett A.K. "szereplése" és ezt szóvá is tette neki.

Egy orvos vallomásából az is kiderült, hogy a lány édesapja korábban kérte a mentőállomás vezetőjét, hogy ne engedje lányát T.G. közelébe. Az orvos a haláleset után beszélt T.G.-vel, akin nem a gyász érződött, inkább valamiféle megkönnyebbülés.

A halottszemlére érkező orvos test szerte látható sérüléseket talált és hatósági boncolást tartott szükségesnek. Megemlítette azt is, hogy a lány édesapja azt hajtogatta, hogy ez nem lehetett baleset, ennyi véletlen nincs.

Közben megtudtuk, hogy A.K. 10 éves korára megtanult zongorázni, később angolul és németül is. Amikor kiderült, hogy a latinra is szüksége lesz a tanulmányaihoz, akkor néhány hónap alatt megtanulta a szükséges anyagot. "Olyan agya van, mint a szivacs, csak úgy szívja magába a tudást" - mondta róla T.G.

T.G. élettársa elmondta, hogy semmit nem tudott párja és A.K. kapcsolatáról.  A gyilkosság napján délelőtt minden a megszokott módon zajlott, T.G. többször is elment hazulról, de a kért zöldségeket hazavitte. A nő elmondta, hogy T.G-vel szeretetteljes kapcsolatban éltek, vele soha nem viselkedett durván. T.G. a haláleset után másfél héttel mondta el, hogy kapcsolata volt az elhunyt lánnyal. Az élettárs fültanúja volt annak is, amikor A.K. édesapja T.G. fejéhez vágta, hogy neki köze lehet a lány halálához. Az élettárs úgy tudta, hogy T.G. segít A.K.-nak a tanulmányaiban.

Frissítés 14:15

Korábbi tanúvallomások felolvasásával folytatódik a tárgyalás. T.G. figyeli a bírót, teljesen nyugodt, mozdulatlanul ül. 

Frissítés 13:23
 
Mentőszakápoló a tanúk padján
 
A házhoz elsőként kiérkező mentőszakápoló a bíró kérdésére elmondta, hogy egy bobai családi házhoz riasztották őket, háztartási balesethez, pincébe leesett, eszméletlen sérülthöz. A megadott háznál senki nem várta őket, az utcában sem volt mozgás. Többször is hangjelzést adtak, mire T.G. pánikszerű hangon kiszólt a kerítésen: "a pincébe gyertek, ott vagyok.", majd eltűnt.
 
A mentők keresték a pincelejáratot, először rossz helyen, majd a házban megtalálták a sötét lejáratot. A kapcsolót nem lelték meg, ezért egyikőjük bekapcsolta a mobiltelefonja zseblámpa-funkcióját és így mentek le a sötét pincébe, aminek az alján megtalálták a kapcsolót. Ekkor látta meg a tanú T.G.-t, aki egy vékony testalkatú lány mellett térdelt és mellkaskompressziót végzett. A mentőszakápoló kiemelte, furcsa volt neki, hogy befúvást nem látott.
 
Ötös számú tanú
 
"Vegyétek át tőlem, mert megdöglök. Már tíz perce nyomom" - mondta T.G., aki ezután eltűnt. A mentőszakápoló elmondta, sem légzése, sem keringése nem volt a sértettnek, klinikai halált feltételezve "folytatták" az újraélesztést. A félautomata defibrillátor az analizálás után nem javasolta sokk leadását. A mentők képzettebb répcelaki kollégáik kiérkezéséig folytatták az újraélesztést, majd ezután már öten küzdöttek a lány életéért.
 
A tanú elmondta: a helyszínt biztonságosnak ítélte meg, ezért teljesen a lányra koncentrált, nem figyelte T.G.-t, aki korábban elmondta nekik, hogy az áldozat a fejsérülése után felkelt és nekiszaladt a pinceajtónak. Ez hihető is lett volna, azonban a sérülések már nem ezt a történetet támasztották alá. Ha ugyanis zavartan nekiszalad az ajtónak, akkor az arca sérül, nem a háta, könyöke és a lába.
 
A következő tanú is mentő volt a tárgyaláson, megerősítette a kollégája által elmondottakat. 
 
Frissítés 13:05

Délelőtt is látták a férfit a háznál
 
A negyedik tanú vallomásából kiderült, hogy T.G.-t már a délelőtti órában, 9:15 körül látta az áldozat házánál. A tanú ezután Celldömölkre vitte rokonát, majd visszatérve 12:30 körüli időben szintén látta kerékpáron a ház körül a vádlottat.
 
Frissítés 11:30
 
Boba polgármestere a következő tanú
 

Boba polgármestere egyben a vádlott szomszédja is - derült ki a tanúvallomásból. A polgármester nem tudott T.G. és a lány viszonyáról, a férfi kb. négy éve költözött a szomszédos házba, negatív dolgot nem tudott róla mondani.

A település polgármestere tanúskodik

A település polgármestere tanúskodik

A gyilkosság napján a vádlott őt is felhívta, hogy K. leesett a lépcsőn, újra kell éleszteni. Azonnal a helyszínre indult autóval és értesítette K. nővérét is. A polgármester nem ment le  a pincébe, így látta, amint T.G. egy furcsa mozdulattal kiborítja a vizet, majd azonnal sürögni kezdett, hogy rögtön feltörli. Másik pohár vizet viszont nem kért a szomja csökkentésére.
 
Frissítés: 11:15
 
Az áldozat nővére a tanúk padján
 

Az áldozat korábban azt mondta a nővérének, hogy csak baráti a kapcsolata T.G.-vel, de úgy érezte, hogy a lány eltávolodik tőle és a szüleitől is. Az áldozat telefonon és chat-en is tartotta a kapcsolatot későbbi gyilkosával. A testvér nem tartotta jónak a kapcsolatukat és jelezte is húgának. Később azt is megtudta, hogy T.G. beleverte a fejét a szekrénybe. A nővér azt kérte, hogy fejezzék be a kapcsolatukat és mielőbb szakítson a férfivel.

Féltékenység után gyilkosság - megkezdődött a bobai gyilkosság tárgyalása 3.

A gyilkosság napján a falu polgármestere értesítette arról, hogy újraélesztik a húgát. Otthon már nem engedték le a pincébe. T.G. tőle kért egy pohár vizet, amit furcsán kiöntött a padlóra, majd elkezdte feltörölni. Az ügyész megkérdezte, miért bántalmazta korábban a testvérét T.G.? A tanú erre azt válaszolta, hogy megkérdezte erről a húgát, aki erre annyit mondott: "Csak úgy."


T.G. korábban a nővérnek Facebookon írt üzenetet, ebben arról írt, hogy ő hangolja T.G. ellen a barátnője szüleit.



Frissítés 10:50

A lány édesapja az első tanú

Többször elsírta magát vallomás közben az áldozat édesapja, aki a bíró kérdésére elmondta, hogy lánya érdeklődött a mentőtiszti képzés iránt, ekkor ismerkedett meg a vádlottal, akit a példaképének tekintett. Az apa elmondta, hogy mivel a férfinek élettársa volt, így nem feltételezett semmit arról, hogy nekik kapcsolatuk lehet egymással. Akkor kezdett gyanakodni, amikor a lánya elment egy egészségügyi táborba, ahonnan három nap múlva hazajött. Kiderült, hogy T.G. hozta el onnan. Az apa felelősségre is vonta a férfit, hogy vadidegenként hogyan hozhatta el a táborból a 16 éves lányát, akiért elvileg a táborvezető felelt a tábor ideje alatt? Az apának szemet szúrt az is, hogy a másfél órás út három óráig tartott hazáig. Ezért T.G.-t eltiltotta a lányától és megtiltotta azt is, hogy a házukba bemenjen.

Féltékenység után gyilkosság - megkezdődött a bobai gyilkosság tárgyalása 2.
 
A lány a gimnázium mellett elvégezte az egészségügyi szakközépiskola egészségügyi alapképzését is, egy év alatt teljesítve a négy éves tananyagot. A tanév végén emelt szintű érettségit tett le, 98 százalékos eredménnyel. Az apa ekkor nem sejtett semmit arról, hogy lánya szorosabb kapcsolatban van T.G.-vel, továbbra is csak szakmai kapcsolatot feltételezett.
 
A gyilkosság napja, az apa szemszögéből
 
T.G. 12:30 körüli időben hívta az apát, azzal, hogy kislánya leesett a lépcsőn, indul hozzá segíteni, majd bontotta a vonalat. Az apa ekkor már nem tudta felhívni a lányát, mert annak telefonja elérhetetlen volt. Néhány perc múlva T.G. azzal hívta, hogy a helyszínen van, a lánya koponyasérülést szenvedett és össze-vissza beszél. Az apa a háttérben hallotta a lánya nyöszörgését és ettől teljesen lefagyott, várta az új hívást, hogy a lánya jobban  van. A férfi felesége ekkor Budapesten tartózkodott.
 
Később Boba polgármestere hívta, hogy menjen azonnal haza. A buszon a sofőr megemlítette neki, hogy 12:15-kor T.G. kerékpárja már a házuk előtt volt, így furcsa, hogy a "baleset" negyed órával később történt. Amikor hazaért a vádlottal az udvaron találkozott és mondta is neki, hogy "Ez a te műved volt!"
 
Az apa ezután a vallomásában olyan esetet is felhozott, ahol a vádlott korábban jelen volt és az "gyanúsan" halállal végződött, illetve indulatosan használta a sorozatgyilkos kifejezést is. Az említett esetre nem térünk ki.
 
A tárgyalás 11 órakor újabb tanúk meghallgatásával folytatódik.

 

Frissítés 10:15:

A budapesti születésű, majd Nyáregyháza után Vas megyébe költöző  T.G.  2013. tavaszán ismerkedett meg a bobai lánnyal a Facebookon, a mentésügy és az elsősegélynyújtás ismereteinek elsajátításában segített a férfi a nála lényegesen fiatalabb lánynak. Nyáron találkoztak először a bobai vasútállomáson, majd a szakmai érdeklődést hamarosan testi kapcsolat váltotta. A későbbi áldozat titkolta kapcsolatát a szülei előtt, mivel ők ellenezték azt. T.G.-nek ekkor élettársa volt, de találkozása a bobai lánnyal viszonylag rendszeressé vált.
 

Féltékenység után gyilkosság - megkezdődött a bobai gyilkosság tárgyalása 4.

 
Az idő múlásával a lány egyre többször hívta T.G.-t, előfordult, hogy a férfi napokig némította a telefonját, mivel több tucat hívást kapott a lánytól munka közben és akkor is, amikor az élettársával volt.  2015. februárjában Celldömölkről Bobára tartva T.G. ismételten megpróbálta lezárni a kapcsolatukat. Egy hosszabb beszélgetés után észrevette, hogy a lány telefonjával rögzítette a beszélgetésüket. Ezt szóvá is tette neki.
 
A gyilkosság napján találkoztak, majd ezután is sok hívást kapott a lánytól, végül ismét  elment hozzá és ez a találkozás vezetett a korábban említett veszekedéshez, majd bántalmazáshoz.

T.G. hazafelé gondolkodott el azon, mit tett. Kigondolta, hogy hogyan "oldja meg" ezt a helyzetet. Kitalálta, hogy felhívja a lány édesapját is, hogy a lánya leesett a pincébe és telefonon hívta az imént.  (További részleteket lásd a cikk végén.)

T.G. a gyilkosság és a mentők értesítése után nekiállt eltakarítani a nappaliban keletkezett vérnyomokat. Amikor hallotta a mentők érkezését újraélesztést imitált, amit a kiérkező mentők folytattak, sikertelenül. A sérülések leírásából kiderült, hogy a lány halálát fulladás okozta, de ha a vádlott nem fojtja meg, a halál akkor is nagy valószínűséggel bekövetkezett volna, többek között a fejsérülések miatt.
 

Már helyszínen voltak a mentők és megérkezett a lány testvére is, amikor a férfi észrevett egy vérfoltot a nappaliban. Hidegvérrel vizet kért az áldozat testvérétől, majd "véletlenül" kiborította azt a vérfoltra és így feltűnés nélkül takaríthatta fel a vért.

Frissítés 9:50

Hosszan sorolta az ügyész a 18 éves, 45 kilós lány sérüléseit, aki T.G. szerint leesett a pincébe. A "balesetet" komoly vita előzte meg, a későbbi áldozat aznap is többször hívta szeretőjét, majd felelősségre vonta, hogy neki minden más fontosabb, mint ő.  A lány sértő megjegyzést tett T.G. gyermekére is. Ez volt az utolsó csepp a pohárban, a személyiségzavaros férfi többször megütötte a nappaliban álló lányt, akinek a feje nekicsapódott a falnak.

Féltékenység után gyilkosság - megkezdődött a bobai gyilkosság tárgyalása

A férfi haza indult, majd később visszament, mert biztos volt abban, hogy a lány lebuktatja.

 

Féltékenység után gyilkosság - megkezdődött a bobai emberölés tárgyalása



Korábban írtuk:

A Szombathelyi Törvényszék -dr. Varga Roland tanácsa- 2016. szeptember 12-13-án 9 órától tárgyalja T. G emberölés bűntette miatt indult ügyét.

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott 2013. márciusa körül ismerkedett meg a gimnazista sértettel elsősegély képzés keretében. A vádlott felvette a sértettel a kapcsolatot, a közös szakmai érdeklődésből személyes vonzalom, majd szexuális viszony alakult ki közöttük.

A vád szerint T.G. megölte a barátnőjét

A vádlott a találkozásaik során többször bántalmazta a sértettet, aki a történteket barátnőinek mesélte el, és felmerült benne, hogy a szakít a vádlottal, így 2014. decemberétől 2015. februárig találkozásaik ritkultak.

2015. február közepe körül kiderült, hogy a vádlott élettársa terhes, ezért a vádlott közölte a sértettel, hogy szeretné befejezni a kapcsolatukat, de a beszélgetés után sem szakítottak.

2015. július 21-én a vádlott többször meglátogatta a sértettet a lakóhelyén, aki több dologban számon kérte a vádlottat. A vádlott a szidalmazás miatt feldühödött és a ház pincelejárat közelében lévő nappalijában bántalmazta a sértettet, akinek feje az ajtófélfának és a küszöbnek is nekiütődött.

A vádlott ezután elindult haza, de végig gondolta a történteket, és rájött, hogy a sértett feljelentheti, kapcsolatukat várandós élettársának feltárhatja, ezért elhatározta, hogy megöli a sértettet úgy, hogy a bűncselekményt balesetnek álcázza.

A vádlott visszament a házba, és látta, hogy a sértett a pincelejáratnál fekszik, vérzik a feje, mintegy eszméletvesztés utáni állapotban volt. A vádlott levonszolta a sértettet a pincébe, a fejét egy gerenda élének ütötte, majd a sértettet ülő helyzetben a falnak támasztotta.

Az áldozat

Ezután a vádlott a sértett telefonjáról felhívta a saját telefonját, majd a sértett telefonján a gyári beállítások visszaállítását elvégezte, majd a fürdőszobából egy törölközőt vett magához, és a nappaliban lévő vérnyomokat feltakarította, ezután elhagyta a házat.

Pár perc múlva saját mobiltelefonjáról felhívta a sértett apját, akivel közölte, hogy a sértett nemrég hívta őt azzal, hogy leesett a pincébe és balesetet szenvedett. A hívás után a vádlott visszament a házba a koponyaűri sérülésektől védekezésre képtelen állapotban lévő sértetthez, és észlelte, hogy nincs légzése.

A vádlott azért, hogy a később kiérkező mentősöknek azt tudja mondani, hogy a sértetten újraélesztést végzett, a pincében az újraélesztéshez megfelelő helyre vitte és értesítette a mentőket.

A bejelentés közben a sértett sikoltozni kezdett, a vádlott ekkor a sértett fejét a földhöz csapta, testét lenyomta, száját és orrát befogta, és mindaddig fogva tartotta, amíg a sértett megfulladt.

A vádlott a mentők kiérkezéséig folytatta a bűncselekmény nyomainak feltakarítását, majd a mentők kiérkezését követően imitálta, hogy a sértetten újraélesztést végez.

A Vas Megyei Főügyészség a vádlottat aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.