Barion Pixel
Szerző: Vas MRFK / Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság / 112Press 2021. június 26.

Kilenc emberrel csapódott fának egy ötszemélyes Mercedes - Embercsempész ült a volánnál

A görög rendszámú Mercedesben a sofőrön kívül nyolc ember tartott a határ felé. Az autó vezetője feltehetőleg el akart menekülni a rendőrök elől, de az erdőn keresztül ez nem sikerült, a Mercedes Kőszeg és Horvátzsidány között fának ütközött.

Egy embercsempésszel és nyolc illegális migránssal szemben intézkedtek a rendőrök Kőszeg és Horvátzsidány között, miután az embercsempész autója letért az útról és fának ütközött. (Arról egyelőre nincs információnk, hogy a sofőr a rendőrök miatt hajtott volna le az úttestről, de a rendőrség tájékoztatása alapján a járőrök állították meg az autót. )

Kilencen ültek a Mercedesben Fotó: Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság

A balesetben senki  sem sérült meg. A gépkocsi áramtalanítást a kiérkező tűzoltók végezték el. A helyszínre kőszegi tűzoltók mellett horvátzsidányi és peresznyei önkéntesek vonultak.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján a járőrök a 8627-es számú út 33-as kilométerszelvényében állítottak meg egy görög rendszámú gépjárművet. A gépkocsiban nyolc férfi utazott, akik szír állampolgárnak mondták magukat.

A férfiak szírnek vallották magukat Fotó: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Nem sikerült az erdőn keresztül elmenekülni Fotó: Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság

A sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

A következő lehetőségnél... Újratervezés.

Fotók: Vas MRFK / Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.