Barion Pixel
Szerző: ORFK 2018. november 15.

Magyar járőrök teljesítenek szolgálatot - Macedóniában és Szerbiában

Magyar rendőrségi kontingens indult járőrszolgálatot teljesíteni és jogellenes határátlépéseket megakadályozni Macedóniába és Szerbiába 2018. november 14.-én Budapestről. A járőrök mélységi terülteken is fognak szolgálatot teljesíteni.

Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes 2018. november 14-én Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában búcsúztatta a macedón-görög, illetve a szerb-bolgár határ megerősítésére kiutazó magyar rendőri kontingensek tagjait.

A 30 fő Macedóniába és 15 fő Szerbiába kiutazó magyar rendőr járőrszolgálatot lát majd el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködik az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában.

Fotó: ORFK

A szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem mélységi területeken is.

Fotó: ORFK

Mindkét kontingens terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, a Macedóniába utazó kontingens mobil hőkamerával is támogatja az érintett határszakasz védelmét.

Fotó: ORFK

A Macedónia, valamint Szerbia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a macedón, illetve szerb fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

Fotó: ORFK

Fotó: ORFK


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.