Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2017. február 13.

Embertelen körülmények között szállított migránsokat - vádemelés az embercsempész ellen

Állva zsúfolt be 32 migránst a kisteherautójába az a magyar férfi, aki busás haszon fejében vitte át az iraki és szír embereket Ausztriába. A férfinek szír társa volt.

A Sárvári Járási Ügyészség a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat az ellen a magyar férfi ellen, aki 2015.májusában 30 iraki és 2 szír állampolgárságú személyt csempészett kisteherautójával Ausztriába.

A vádirat szerint a vádlottat szír állampolgárságú társa vette rá, hogy a Szerbia felől a zöld határon át, embercsempészek vezetésével Magyarországra érkező személyeket az ausztriai Nickelsdorf környékére szállítsa.

A vádlott éjfélkor, Szeged mellett vette fel az Európai Unió tagállamaiba beutazásra és tartózkodásra jogosító okmányokkal nem rendelkező külföldieket, akik között 10 nő és 2 gyermek is volt.Ilyen, amikor a TEK állítja meg "ellenőrzésre" az embercsempészeket

 

A vádlott a migránsokat bezsúfolta a kisteherautóba, amelyből az üléseket előzőleg eltávolította, majd 7 és fél órán át állva, pihenő, élelem és víz nélkül szállította őket az országon keresztül.

A vádlott mindössze egyszer állt meg annyi időre, amíg egyik utasa, egy nő az öt hónapos gyermekével átült a vádlott szír társa által vezetett, a kisteherautót kísérő személygépkocsiba. A vádlott miután Ausztriában kirakta utasait, azonnal visszaindult Magyarországra.

A migránsokat és a vádlott szír társát az osztrák rendőrök röviddel ezt követően elfogták. A járási ügyészség börtönbüntetés kiszabására, valamint a vádlott Győr-Moson-Sopron megye területéről kitiltására tett indítványt.

Címlapképünk illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.