Barion Pixel
Szerző: Tánczos Mihály 2020. augusztus 10.

Levegőbe repült a Lexus - Seat roncs állt a belső sávban az M86-oson

Súlyosan sérült fiát hátrahagyva rohant az apa, hogy mentse a családja életét, miután kimászott az M86-os autóúton a pályán keresztbe álló, tetőre borult Lexus roncsából. A sofőr a belső sávban találta magát szembe egy Seat roncsával és a kerülési manőver után az autó a levegőbe repült.

Frissítés: Helyszíni videónkban megszólal a két sofőr. A videó ide kattintva érhető el.

Totálkárosra tört szlovák rendszámú Lexus az M86-os autóúton

Súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt az M86-os autóúton, Vép közelében, hajnali 1 óra körüli időben.

Győr felé tartott egy magyar rendszámú Seat személyautó, amely feltehetőleg a sofőr fáradtsága miatt a jobb oldali padkára futott, ahonnan kormányrántással próbált visszatérni, így a menetirány szerinti baloldali szalagkorlátnak ütközött, majd visszasodródott a jobb oldali szalagkorlátig, végül a pályára visszatérve áttért a belső sávba, ahol megpördülve, a menetiránnyal szembe állt meg.

A Seat sötét roncsát az utolsó pillanatban vette észre a Lexus vezetője

A Seatból kirepült az akkumulátor, lámpái kitörtek, így a jármű világítás és visszacsillanó felületek nélkül állt az éjszakai sötétben a belső sávban. Az autót vezető fiatal nő kikászálódott a totálkáros roncsból és karjaival a feje fölött integetve megpróbálta megállítani az érkező járműveket, de elmondása szerint 5-6 autó is elhajtott mellette. A nő telefonon sem tudott segítséget kérni, mert az ütközésekkor a készülék elrepült és a teljes sötétben nem találta meg.

A Seat roncsa

Egy járművezető végre megállt, a jobb oldali padkára húzódva, a Seat sofőrje pedig odasietett hozzá. Az idegességtől hirtelen a megállított autó vezetője sem tudta, mit kell hívni. És ekkor érkezett a szlovák rendszámú Lexus. A következő pillanatokat a Seat vezetője úgy jellemezte, mint ha a Cobra-11 képsorait látta volna.

A szalagkorlát több helyen súlyosan megrongálódott

Levegőbe repült a Lexus

A Lexust vezető férfi feltehetőleg az út szélére húzódott autót látva besorolt a belső sávba, ahol szembe találta magát a Seat sötét roncsával. A férfi az utolsó pillanatban rántotta félre a kormányt, éppen csak elkerülve az ütközést. A hirtelen irányváltástól – és feltehetőleg a Seatból kifolyt olaj miatt is – a sofőr elvesztette az irányítást a járműve felett, a jobbra kitérő, majd ismét balra sodródó Lexus a középső szalagkorlátnak ütközött, a tetejére fordulva csúszott rajta, majd a levegőbe repült és ismét megpördülve a tetején ért földet.

A tetején csúszott a szalagkorláton a Lexus

A Lexus sofőrje a 112Press-nek elmondta, hogy azonnal tudta, hogy nagyon nagy bajban vannak, mivel a sötét autó keresztbe állt az autóúton, elfogva mindkét sávot. Az autóban rajta kívül a felesége és két gyermeke utazott. Horvátországi nyaralásból tartottak hazafelé. A borulás után kiderült, hogy mindenki életben van, de a fia nagyon súlyosan megsérült.

Helyszíni szemle

A vérző fejű férfi kimászott a roncsból, az ajtóból kikapta a fényvisszaverő mellényt és sérült családtagjait hátrahagyva rohanni kezdett Szombathely felé, hogy megállítsa a Lexus felé tartó járműveket. Ez sikerült is, így újabb súlyos és jó eséllyel már halálos kimenetelű balesetet előzött meg az édesapa.

Totálkáros Lexus az M86-os autóúton

A balesetet szenvedettek közül mindenki használta a biztonsági övét. A Seat vezetője nem sérült meg. A Lexusban utazó egyik gyermek súlyos végtagsérülést szenvedett, édesanyja pedig 20 perccel a baleset után lett rosszul, őt csigolyasérülés gyanújával szállították kórházba a mentők.

300 méteres szakaszonkellett eltakarítani a törmeléket a Magyar Közút munkatársainak

Az M86-os autóút Budapest felé tartó oldalát Szombathely és Vép között lezárták. A Magyar Közút munkatársainak 300 méteren kellett letakarítaniuk a törmeléket, a kifolyt olajat és hűtővizet. Mindkét autó egy-egy kereke kiszakadt és a több helyen megrongálódott a szalagkorlát is. Alkatrészek repültek a Szombathely felé vezető oldalra is.

Belső sávban álló totálkáros Seatot kikerülő Lexus repült a levegőbe az M86-os autóúton, Vépnél




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.