Barion Pixel
2019. március 07.

Rommá törte a Toyotát az Opel az M86-oson - Megpördülő Seat-tal kezdődött

Több órán keresztül lezárta a rendőrség az M86-os autóút Szombathely felé vezető oldalát Vát és Vép között szerdán késő este. Három roncs foglalta el az utat, a mentők két embert szállítottak kórházba.

Három mentő érkezett a baleset helyszínére

 

A Szombathely felé tartó Seat kamiont előzött az M86-os autóúton. A külső sávba visszatéréskor feltehetőleg a viharos szél lökte meg a személyautót, a sofőr pedig hirtelen mozdulattal próbált visszatérni a padkáról az úttestre. A Seat a menetirány szerint bal oldali szalagkorlátnak ütközött és keresztbe fordulva állt meg az autóúton. A kamion tovább hajtott.

 

 
A Seat vezetője hirtelen kormánymozdulattal próbált visszatérni a padkáról
A baleset után a jármű vezetője kiszállt az autóból és egy segítő segítségével kitettek egy elakadásjelző háromszöget az úttestre, hogy figyelmeztessék a veszélyre az érkezőket. Egy Toyota érkezett ezután és a vezetője információnk szerint meg is állt. Az ezután érkező Opel azonban nagy sebességgel belehajtott a Toyotába, amitől mindkét autó megpördült és menetiránnyal szembe állt meg.
 
A Toyota hátulja teljesen összeroncsolódott
 
Óriási szerencse, hogy a Toyota hátsó ülésén senki sem utazott, képeink azt is megmutatják, miért.... Az Opel vezetője nem használta a biztonsági övét, a mentők kórházba szállították, ahogy a Toyota vezetőjét is. Az elsődleges adatok alapján nem szenvedtek súlyos sérülést.
 

A lezárt M86-os autóút szakaszon sokan bent ragadtak azok közül, akik a baleset után érkeztek. A rendőrök a személyautókat  és kisbuszokat visszafordították és a 88-as főút lehajtójáig visszakísérték a kocsisort, kb. két órányi plusz várakozástól kímélve meg ezzel az utazókat.

A rendőrök visszafordították a személyautókat és kisbuszokat a lezárt szakaszon

A kamionoknak meg kellett várniuk a helyszínelés végét.

Az ütközési pont

Autómentő csörlőzi fel a Toyota roncsát


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.